Informizely customer feedback surveys

Women Owned Business in Leiden – Part II

juli 25, 2022

Wat een reacties na de eerste blog over leuke winkels die door hardwerkende vrouwen worden gerund. Leiden houdt van women empowerment. Er blijken er nog veel meer te zijn, we werden getipt, gebeld en gespamd. Zie hier, nog meer women owned businesses in onze stad.

Tweedehandswinkel Ratjetoe op de Hogewoerd bestaat al bijna 30 jaar. Moeder Tiny en dochter Wendy runnen de winkel met liefde. Het concept van Ratjetoe is helder: voor ieder wat wils. Zowel merkkleding als merkloze kleding. De merken die je tegenkomt zijn Pauw, 10days, Cora Kemperman, Zara, Moscow, Hans Ubbink, Karen Millen, Marc Cain, Mart Visser, H&M, schoenen van Jan Janssen en Fred de la Bretonière. De doelgroep zijn vrouwen van 16 tot 80 jaar. “We merken dat sinds de lockdown de jonge meiden ook tweedehands ontdekken. We plaatsen veel filmpjes op social media en veranderen de etalage bijna elke dag. Zo kunnen we ons aanbod goed laten zien,” aldus Wendy. Er staan ook wat meubels en woonaccessoires in de winkel die mensen mogen kopen. Tiny: “Ik zeg altijd: alles is te koop in de winkel, behalve wij!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ratjetoe Leiden (@ratjetoeleiden)

Ook Mainstreet Leiden op de Haarlemmerstraat wordt gerund door moeder en dochter. Zo’n 34 jaar geleden richtte Brigitte de winkel op en inimddels staat ook dochter Eveline in de winkel. Je vindt er kleding, schoenen en accessoires van merken als Dries van Noten, Christian Wijnants, forte_forte en Zenggi. Moeder en dochter vertellen: “Naast vriendelijke service en eerlijk advies staat vakkennis bij ons hoog in het vaandel. Door een combinatie van jarenlange ervaring en een opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute zijn wij niet alleen ‘hobbyisten’ maar echte kenners.”

Alweer 5 jaar vind je By May Living op de Nieuwstraat. “Het was altijd al een droom van me om een eigen zaak te beginnen. Ik kom zelf uit de retail, de gelegenheid deed zich voor en ik pakte de kans,” aldus eigenaresse Mayra. By May, de naam verwijst dus naar de eigenaresse, is zoals je dat noemt een home- en lifestylewinkel. Je kunt er spullen voor in huis kopen, zoals kussens, plaids, kandelaren, kaarsen, vazen,  kunst, potten, servies, kerststerren en huisgeuren. Ook worden er sieraden, tassen, chocola en olijfolie verkocht. By May heeft ook veel duurzame of gerecyclede producten en natuurlijke producten. Elke week zijn er nieuwe items.

De vrolijke bloemen op de Breestraat zijn van Faas est 2016 Flowers and More. De altijd vrolijke eigenaresse Helmi en haar dochter Sophia maken de mooiste boeketten voor je en hebben de mooiste kleurrijke accessoires in de winkel staan. En zo leuk: in november openen de dames jaarlijks en speciale pop up kerstwinkel met de mooiste kerstballen en andere accessoires voor the most wonderful time of the year.

En tot slot een paar deuren verderop op de Bree vind je Vinteage van Leonie, Daphne en Claire. De plek voor heerlijke ontbijtjes, koffietjes, lunches en borrels. De tuin is prachtig om te zitten en te genieten van een koffie met gebak. Want Vinteage beschikt over een patisserie waar je keuzestress krijgt van de gebakjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VINTEAGE (@vinteage.leiden)

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart