Informizely customer feedback surveys

Stegenroute

  • 1km
  • Garenmarktgarage
  • leuk voor alle doelgroepen

Ontdek het historische Pieterskwartier, met vele kleine en verrassende winkeltjes!

In het Pieterskwartier zijn veel lokale parels te ontdekken, zeker wanneer je op zoek bent naar leuke woonaccessoires of cadeautjes. Met deze winkelroute kom je langs de leukste winkels!

We beginnen de winkelroute net buiten het Pieterskwartier, bij Tokkelientje in de Maarsmansteeg. Hier vind je leuke, verrassende kinder- en babykleding. Daarnaast heeft Tokkelientje een leuke collectie cadeaus en speelgoed voor kinderen.

We vervolgen onze weg in de Pieterskerk-Choorsteeg. Naturals by San is een bijzondere winkel die begon als Instagram-account, maar nu is uitgegroeid tot een fysieke winkel met voornamelijk woonaccessoires, maar ook kleding. Veel van de producten die hier worden verkocht zijn fairtrade en natuurlijk geproduceerd. Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau voor iemand? Bij Naturals by San slaag je sowieso.

Verderop in deze steeg is Moers, Thee & Meer gevestigd. Van welke soort thee je ook houdt, ze hebben het hier! Elke smaak is uniek en neemt je mee naar een andere plek op aarde, met zijn eigen theecultuur.

Vervolgens gaan we langs een andere leuke woonwinkel in het Pieterskwartier. De Winkel in Leiden heeft verrassende woonaccessoires en cadeaus in het assortiment. Er hangt een aangename sfeer met een mix van Scandinavische invloeden, landelijk accenten, een tikje brocante en een tikje vintage.

In het oude cipiershuis naast het Gravensteen is nu een gezellig koffiehuisje te vinden. Wie ’t Suppiershuysinghe binnenstapt, komt een andere tijd binnen. Waar vroeger de cipiers van de gevangen woonden, kun je nu terecht voor een heerlijk kopje koffie. Een perfecte historische stop dus voor deze winkelroute.

Daarna gaan we door naar de laatste stop van deze winkelroute. ’t Gemakje is een antiekwinkel in de Diefsteeg. Hier kun je je vergapen aan alles wat je oma dagelijks gebruikte. Daarnaast vind je hier antieke en brocante meubelen, door eigenaresse Sonja zelf beschilderd.