Informizely customer feedback surveys

Moederdagroute

  • 2km
  • Garenmarktgarage
  • voor iedereen die een lieve moeder in het zonnetje wil zetten

Moederdag komt eraan. Tijd om je moeder in het zonnetje te zetten. Met deze route vind je vast een leuk cadeau voor haar.

We beginnen bij My Style op de Doezastraat, een hele leuke boetiek voor vrouwen die ondanks hun drukke leven er toch leuk uit willen zien. Je vindt er Nederlandse en Scandinavische merken zoals By Malene Birger, Just Female, Dante6 en modström. Eigenaresse Helma kan je heel goed adviseren.

We lopen door richting Pieterskerk Choorsteeg, naar De Winkel in Leiden. Een winkel waar je een mix vindt van woondecoratie voor in en om het huis, zoals kussens, plaids, kasten, lampen, stoelen, serviezen, goeie kaarsen en heel veel andere mooie accessoires om je huis tot een knus en fijn thuis te maken. Daarnaast is er een goed assortiment van leuke en originele cadeaus voor alle leeftijden, die net weer iets anders zijn dan anders. Eigenaresse Arlette: “We zijn altijd bezig om mooie blijmakers voor je te vinden en dat tegen een leuke prijs!”

Loop de steeg af richting Breestraat. Op de hoek loop je tegen Chummy Coffee aan. Tijd voor koffie! Op de kaart staan standaard koffies, zoals Espresso, Cappuccino, Latte, Americano, Doppio espresso, Flat white en Cortada, maar ook bijzondere combinaties. Een Milli vanilli bijvoorbeeld, dat is een latte met vanille en slagroom, of de Ginger spice: een cappuccino met witte chocolade, gember en honing. Ook de Cold brewed coffee met tonic of alcoholvrije mojito vallen op. Eigenaar Jaap legt uit: “We zijn altijd op zoek naar bijzondere combinaties.” Je kunt er ook een taartje bestellen. Heerlijk! ‘Chummy’ betekent overigens ‘vriendschappelijk’, want een koffie smaakt het lekkerst met vrienden natuurlijk.

We steken de Breestraat over door de Maarsmansteeg naar de Nieuwe Rijn naar Exclusivithee. Dit is een shop in shop in de winkel van La Bordelaise Wijnen. Exclusivithee verkoopt thee van de merken Mariage Frères, Prana Chai en Le Parti du Thé en Matcha van het Japanse merk Matchaeologist. Eigenaresse Wendy is destijds haar winkel begonnen om mensen het mooie van thee laten ervaren en in laten zien dat het veel meer is dan een supermarktthee. Ze vertelt: “Het is een veelzijdig product. Je kunt ermee koken, het is lekker in een dressing en in een dessert. De bekende chefs hebben het ook ontdekt en komen bovendien met lekkere thee en spijs-arrangementen.” Naast thee heeft ze ook beautyproducten van het merk Patchology. Een masker voor je gezicht en voor je ogen met onder andere thee voor een stralende huid. Boekje erbij, muziekje op en genieten maar!