fbpx

Burgsteegroute

  • 100m
  • Garenmarktgarage
  • leuk voor alle doelgroepen

Loop eens langs de leuke zaakjes in de Burgsteeg.

Laten we beginnen bij Boutique van Gendt, een schattige boutique met mooie nieuwe en vintage items. Moeder en dochter runnen de winkel die volstaat met vintage en nieuw. Merken die je tegenkomt zijn ByDanie, vintage zonnebrillen (voor als de zon ooit weer gaat schijnen) van exclusieve merken zoals Ray Ban, Balenciaga en Christian Dior, bijzondere hairclips van Ruby Jolie, vintage Levi’s, regenjassen van Rains en unieke sieraden uit de seventies en eighties. Yeah baby! En ook hoeden, schoenen en leuke accessoires voor in huis.  Gewoon zo’n winkel waar je even naar binnen moet en waar je altijd wel iets leuks tegenkomt.

Op Burgsteeg 4 vind je de kledingwinkel Nikki & Lisa. De naam verwijst naar de zussen Nikki en Lisa Robijn. Hun eigen kledingwinkel is een droom die uitkomt. Lisa vertelt: “Ik houd van mode, mensen vragen vaak waar mijn kleding vandaan komt.” Je vindt er je betaalbare mode en een snel wisselende collectie. Lisa: “Zoiets heb je niet in Leiden, ik vind het een gat in de markt. We richten ons op een doelgroep van meisjes en vrouwen van 15 tot 45 jaar. We gaan mee met de trends en elke week hangt er wel iets nieuws in de winkel.” Ze verkopen tops, truien, broeken, jurken, rokjes en wat accessoires. De prijsklasse ligt tussen de €20,00 en de €70,00. De dames zijn hun eigen visitekaartje, want ze dragen de kleding uit de winkel zelf ook.

Precies daar tegenover zit Roast & Toast, de koffiezaak van bovengenoemde zussen. Haal er een lekkere koffie to go en je hebt weer energie om verder te shoppen.

En loop tot slot even binnen bij Pluum. Een winkel vol leuke spullen voor je huis. Eigenaresse Nathalie van der Veer vertelt: “Je vindt hier alles wat ik leuk vind. Als mensen vragen wat voor een winkel Pluum is, zeg ik altijd: gewoon een leuke winkel. We verkopen woonaccessoires, kinderspeelgoed en kraamcadeaus, stationary en planten. Een beetje van alles, maar geen kleding.” Je ziet bijvoorbeeld kussens, tafeltjes, kommen, gelukzakjes, pennen, schriften, kandelaars, bekers, servetten, manden, zakken, plaids, kaarsen, glazen potten, kruiden en lantaarns. En heel veel kaarten. De planten staan achterin de winkel opgesteld in de patio. Nathalie: “Ik houd van stoer, simpel en een tikje hip. Het is een beetje Scandinavisch.”