Boekenroute

  • 1 km
  • Garenmarktgarage
  • voor iedereen die van boeken houdt

Houd je van boeken? Dan is deze route echt wat voor jou. We gaan langs de leukste boekenwinkels van de stad.

Laten we beginnen bij Boekhandel Kooyker. Dit mooie pand in de stijl van de Amsterdamse School is een walhalla voor de boekenliefhebbers. De inrichting is huiselijk en licht, er staat een grote Chesterfield bank  waar mensen kunnen lezen, er ligt tapijt op de grond en er staan plantjes, een echte ontmoetingsplek – jammer dat dat vanwege corona nu niet echt kan. Eigenaresse Willeke tipt regelmatig haar favorieten en organiseert geregeld een (coronaproof) event. 

Daar tegenover is Boeken Outlet Leiden, de tweede vestiging van Mayflower Bookshop (Breestraat 142, ook een tip om te bezoeken). Eigenaar Sander:  “We verkopen hier Nederlandstalige boeken. Ze zijn tweedehands, nieuw of ramsj. We hebben literatuur, non-fictie, geschiedenis en filosofie.” Mayflower is trouwens een international bookshop, er worden vooral buitenlandse boeken verkocht. Zo’n 80% is Engelstalig. Het gaat om tijdloze titels. Denk aan The Great Gatsby, In Cold Blood, Jane Austen, Agatha Christie, Charles Dickens, maar ook Harry Potter.

Echte mooie koffietafelboeken vind je bij Babooka. Mooie, bijzondere uitgaven bomvol prachtplaten. Boeken die nooit vervelen. Boeken die blijven, nooit verjaren. Boeken die aansluiten bij je eigen interesse en favoriete onderwerp. Zulke boeken selecteert Babooka met de grootste liefde en zorg. Zodat je jezelf of anderen blij kunt maken met hun boek. Een boek is immers ‘a gift you can open again and again.’

Loop een stukje verder de Breestraat af naar De Kler. Een leuke boekhandel voor jong en oud waar je naast boeken ook leuke spellen kunt kopen. Ideaal tijdens corona.