Informizely customer feedback surveys

Boekenroute

  • 2 km
  • Lammermarktgarage
  • voor iedereen die van boeken houdt

Houd je van boeken? Dan is deze route echt wat voor jou. We gaan langs de leukste boekenwinkels van de stad.

Leiden is van oorsprong een echte boekenstad. Grote uitgevers vonden in de zeventiende eeuw hun weg naar onze binnenstad. Maar ook vandaag zijn er nog vele bijzondere boekhandels in Leiden te vinden. Je ontdekt de leukste boekwinkels met deze boekenroute.

Laten we beginnen bij een bijzondere boekhandel op het Rapenburg. Bij Silvester vind je de grootste collectie kinderboeken van Leiden. Van prentenboeken, sprookjes tot literatuur voor (jong)volwassenen. Daarnaast heeft Silvester een grote collectie educatieve spelletjes en andere cadeaus. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een leerzaam cadeau voor een kind!

We vervolgen onze weg richting de Breestraat, de hoofdstraat van Leiden qua boekwinkels. Op de Breestraat vind je allereerst Boekhandel Kooyker. In dit mooie pand in de stijl van de Amsterdamse School vind je een echt walhalla voor boekenliefhebbers. De inrichting is huiselijk en licht, op een grote Chesterfield kun je alvast een begin maken in je volgende boek. Eigenaresse Willeke kan je daarnaast voorzien van de beste boekentips. Daarnaast vinden er regelmatig literaire events plaats bij Kooyker.

Tegenover Kooyker zijn de boekhandels Mayflower Bookshop en Mayflower Xtra gevestigd, een echte internationale boekhandel waar je vooral buitenlandse titels vindt. Het gaat om tijdloze titels. Denk aan The Great Gatsby, In Cold Blood, Jane Austen, Agatha Christie, Charles Dickens, maar ook Harry Potter.

Een andere niet alledaagse boekwinkel is Babooka, waar je terecht kunt voor mooie koffietafelboeken. Oftewel boeken die blijven en nooit verjaren, vol met bijzondere prachtplaten. Niet alleen voor jezelf, maar ook om iemand anders blij mee te maken. Een boek is immers ‘a gift you can open again and again.’

Heb je inmiddels geen ruimte voor meer boeken in je huis? Dan kun je via de Koornbrugsteeg langs bibliotheek BplusC lopen, waar je naast boeken ook vele leuke activiteiten kunt volgen.

Aan het uiteinde van de Breestraat zit boekhandel De Kler gevestigd. Een brede boekhandel met veel hedendaagse literatuur, maar ook bordspellen voor jong en oud. Heb je daarnaast kantoorartikelen nodig, ook dan ben je bij De Kler aan het juiste adres.

We slaan vervolgens rechtsaf naar de Steenschuur. Heb je zin om onder het genot van een kopje koffie door je nieuw-gekochte boeken te bladeren? Op de hoek van het Van der Werffpark vind je het sfeervolle Kamerlingh Café. Bij wat kouder weer is de inmiddels befaamde uiensoep ook een aanrader!

Vervolgens is het tijd voor de laatste stop van deze boekenroute, met misschien wel de meest uitzonderlijke boekwinkel: Index Poetry in de Herenstraat. Deze boekhandel is gespecialiseerd in poëzieboeken. Van nieuwe titels, tot klassiekers die niet meer makkelijk te krijgen zijn.