Informizely customer feedback surveys

Accessoireroute

 • 2 km
 • Lammermarktgarage
 • leuk voor alle doelgroepen

Leiden is dé stad om de leukste accessoires te shoppen. Met deze winkelroute kom je langs de meest bijzondere en leuke accessoirewinkels in onze stad. Leuk om een cadeautje te kopen, of natuurlijk om je eigen outfit helemaal af te maken!

 1. Harlem 46 (Haarlemmerstraat 46)
  We beginnen onze shoproute aan het begin van de Haarlemmerstraat, bij de winkel die toepasselijk genoeg Harlem 46 heet. Deze lifestylewinkel combineert alles voor in huis met sieraden. Neem vooral een kijkje bij de hele bijzondere kimono’s!
 2. ’t Oorzaakje (Haarlemmerstraat 73A)
  Vervolgens lopen we de Haarlemmerstraat verder af en gaan we naar ’t Oorzaakje. Deze winkel verkoopt al jaren de leukste sieraden voor zowel mannen als vrouwen. Van armbanden en oorbellen, tot zonnebrillen en tassen: hier slaag je altijd voor een leuk cadeautje.
 3. Van Os Tassen en Koffers (Haarlemmerstraat 85)
  Ben je op zoek naar een leuke nieuwe tas, dan moet je vooral even bij Van Os binnenkopen. Niet alleen voor een vrijetijds tas of rugzak voor je werk, maar ook handtassen die bij jouw outfit passen.
 4. Dune & Dune (Haarlemmerstraat 56)
  Tegenover Van Os vind je de kledingboetiek Dune & Dune, waar je niet alleen sieraden en kleding koopt, maar ook bijzondere accessoires voor je huis scoort.
 5. Leiden Made (Hooglandse Kerksteeg 10)
  We vervolgen onze weg op de Haarlemmerstraat en lopen de Hooglandse Kerksteeg in. Hier vind je Leiden Made, een unieke winkel waar je lokale cadeautjes van Leidse makers koopt. Van lekkernijen tot sieraden. Iedere twee maanden wisselen de makers, je vindt hier dus telkens een uniek aanbod.
 6. EDUARD (Hooglandse Kerkgracht 6)
  Op een van de mooiste (voormalige) grachten van Leiden is EDUARD gevestigd, een winkel met een grote collectie producten die nét even anders zijn. Je vindt hier accessoires met Nederlands ontwerp, gemaakt van hergebruikt materiaal en duurzaam geproduceerd.
 7. My Jewellery (Nieuwe Rijn 9)
  De populaire sieradenwinkel My Jewellery is ook in Leiden neergestreken. Hier shop je de leukste kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en nog veel meer accessoires!
 8. Lucies (Nieuwe Rijn 38)
  We lopen verder over de Nieuwe Rijn, waar Lucies gevestigd is. Dit kleine boetiekje in het hart van de binnenstad verkoopt unieke zelfgemaakte sieraden. Voor armbandjes, oorbellen en andere sieraden moet je hier echt even een kijkje nemen.
 9. Van Manen aan Tafel (Hogewoerd 6)
  We steken de Rijn over en gaan naar de Hogewoerd, want als je op zoek bent naar accessoires om jouw eettafel af te maken, ben je bij Van Manen aan Tafel op het juiste adres. Dit familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar gevestigd is in Leiden verkoopt servies, bestek, maar ook kandelaars en vazen.
 10. Comtesse (Breestraat 118)
  Een begrip in Leiden en omstreken: Comtesse is de lederwarenwinkel die sinds 1939 in onze stad gevestigd is. Hier vind je tassen, riemen en portemonnees.
 11. House of Items (Pieterskerk-Choorsteeg 18)
  We eindigen onze winkelroute in de Pieterswijk, waar je vele boetiekjes en speciaalzaken vindt. Een goed voorbeeld hiervan is House of Items, een winkel gespecialiseerd in leuke en verrassende cadeaus.