fbpx

Vintage trendsetter

november 29, 2021

Maley Sidibe, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mannen die er goed uit zien. Deze week: Thijs Boom, de eigenaar van de heerlijke Dapp frietwinkel.

Thijs is 27 jaar oud en komt uit Oegstgeest, na de middelbare school deed hij de Hotelschool. Ik vind hem is een ambitieuze jonge ondernemer die er altijd goed uitziet met een leuke kledingstijl. Hij heeft zijn stijl te danken aan zijn Opa Cok. Deze Opa Cok had een kledingwinkel in het winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest, een damesmodezaak in het hoge segment. Handig zo’n opa met stijl!

Het concept van Dapp hoeft Thijs niet per se uit breiden, maar hij denkt wel aan het openen van een pizzazaak of een kledingwinkel. Hij vertelt: “De frietwinkel in Leiden wil ik voor altijd houden, want het is mijn eerste eigen zaak. Ik ben er toch trots op.” En terecht. Waar haalt hij inspiratie vandaan als ondernemer? “Ik blijf altijd goed om me heen kijken en als ik een idee heb, schrijf ik het op tot het concreet wordt. Bedrijven die ik inspirerend vind, zijn bijvoorbeeld Paco Ciao en De Branding.”

Ben je een trendsetter of een trendvolger?
“Een trendsetter ben ik, dat wil ik graag zijn. Ik vind niet dat ik een bepaalde kledingstijl heb. Ik koop gewoon graag wat ik leuk vind, maar ik kan mijn stijl niet met één woord beschrijven. Ik kan zowel op een dag naar Suitsupply en een vintagewinkel gaan. Door de jaren heen verandert dat ook. Op je zestiende heb je natuurlijk een andere stijl dan tien jaar later. Ik denk er niet veel over na. Ik doe aan wat ik op dat moment aan wil doen. Ik trek mijn kast open en check wat ik wil. Het kan van alles zijn bijvoorbeeld een polo of sweater. Wat ik nu graag draag is het Scandinavische merk Samsøe & Samsøe. Ik hou van kwaliteit, goedkoop is duurkoop natuurlijk, maar vind het belangrijk dat het comfortabel zit, dat de kwaliteit goed is en dat het mooi staat.”

Ben je into sneakers?
“Ja zeker. Ik ben van de Clarks en Nike air force one.” Hij vervolgt: “Ik combineer soms een fris overhemd met een oude jas die ik van opa Cok heb gehad. Het is lekker warm. Ik vind het zo cool dat ik het van mijn Opa heb gekregen. Zo’n jas uit de jaren zeventig. Dat is het mooie aan vintage, het wordt hergebruikt en niet na vijf jaar weggegooid. Ik draag bijna nooit pakken. En als ik uitga doe ik graag een spijkerbroek, overhemd en sneakers aan.”

Wat zijn je favoriete winkels in Leiden?
“Ik ga graag naar Suitsupply, Scotch & Soda en Coef en vintage haal ik bij Vintage Island aan de Nieuwe Rijn.”

Volgende keer weer een andere fashionable man in de blog van Saint Maley. Wie weet ben jij het wel. Positive vibes only!

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart