Informizely customer feedback surveys
Yy

Wanneer

vrijdag 21 oktober, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €19
Mindervaliden €19
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Concept en Spel: Jos Nargy en Joep Hendrikx 
Regie: Elias de Bruyne 
Muziek: Nick Feenstra 

WELKOM BIJ Yy! 
He Oe? Er staat toch Yy? 
Ja, maar je zegt Oe. 
Hoezo dan?? 
‘Y’ is de letter ‘Oe’ in het Russisch. 
O. Is het dan ook Termopoelee? 
Nee. 
Nee? 
Naja… WELKOM! 
WELKOM BIJ Yy! 

Wij nodigen u van harte uit bij Yy of ‘Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae. Yy is een bacchanaal aan gedichten, redevoeringen, paradoxen, ontdekkingen, mogelijkheden, gehoest, voorspellingen, een hinderlaag van genieën, lachen, huilen en politiek. Yy is een plek waar de dingen geen nut hebben. Waarin kunst geen nut heeft. Waarin we niet efficiënt zijn en we niet willen presteren. Yy is een plek voor ons allemaal. Yy is een plek waar wij het leven en het werk van de absurdist Daniil Charms gaan vieren. Maakt u geen zorgen, u wordt met een volle buik thuisgebracht en hoeft geen zwemkleding mee te nemen. LANG LEVEN Yy! HULDE AAN Yy! WELKOM BIJ Yy! 

Over de makers 
In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op. 

Jos en Joep maakten voorstellingen over Allen Ginsberg, Simon Vinkenoog en Fritzi Harmsen van Beek die onder andere te zien waren op theaterfestival De Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar op. Samen brengen zij de beste poëzie van oude stoffige dichters én van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken. 

Yy wordt gemaakt met steun van: De Coproducers en Het Lira Fonds 
Met dank aan: Het Nationale Theater