Winter|21|J

Wanneer

zaterdag 20 november, 2021 20:30

Prijzen

Regulier €20.5
Mindervaliden €20.5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Winter|21|J

Choreografie en regie: Ryan Djojokarso
Dans: Oliver Wagstaff
Muziek: Florans Harris, Radna Verwij, Tiffany Vicario, Jèrica Sousa da Luz Páscoa e.a. 

“Als je meer wilt begrijpen over het gedrag van mensen, moet je hen eerst leren kennen.”

De witte man is altijd het middelpunt van de samenleving geweest. Maar wat gebeurt er als jouw identiteit hoofdthema is van het maatschappelijk debat? Traditionele rollen van mannelijkheid staan onder druk. Witte mannen worden steeds vaker gevraagd om de privileges die ze hebben en waarvan ze zich niet bewust waren, te erkennen. Ondertussen hebben ze het ook zelf te verduren met die vastgeroeste ideeën over hoe je als man hoort te zijn; gevoelens horen daar blijkbaar niet in thuis.

Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso maakt een nieuwsgierig portret van een ‘bedreigde’ soort. In deze voorstelling met dans, theater, videobeelden en live zang wordt hoofdpersoon J. onder de loep genomen. Het is midwinter en J. is een man die onder grote druk staat. Depressie en stilstand liggen op de loer. Er groeit niets, er is weinig licht en het voelt alsof hij stilstaat. De druk die hij voelt zit in zijn eigen hoofd, maar komt ook van de buitenwereld. Hij voert een krampachtige strijd op overleving terwijl de lente langzaam in aantocht is. Is er hoop op groei?
De bloesem buiten lonkt. Mag hij van die bloesem houden?

Over LIBI – Ryan Djojokarso
LIBI is de nieuwe stichting van choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso. Ryan heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig maker met een eigen artistieke signatuur. Hij maakt toegankelijke voorstellingen waarin hij hedendaagse (westerse) dans vermengt met dansvormen en muziek uit andere culturen, met zang, mime, spel en andere kunstvormen. Licht, persoonlijk, speels, beeldend en met humor.