VIVE AZNAVOUR! – Beleef ’t overdag: Michael Abspoel en Marc Bischoff

Wanneer

zondag 31 oktober, 2021 14:30

VIVE AZNAVOUR! – Beleef ’t overdag: Michael Abspoel en Marc Bischoff

Deze voorstelling is geprogrammeerd door de Overdagraad. Zondagmiddag om 14.30 uur voor € 16 naar een mooie voorstelling. Bekijk alle Beleef ’t overdag voorstellingen hier.

Een originele hommage aan de man die ons met zijn muziek, lessen in liefde gaf en uitgroeide tot een van de meest geliefde chansonniers aller tijden. Aznavour overleed op 1 oktober 2018 en is een monument van het Franse chanson. ‘De laatste chansonnier’ zoals zijn fans hem liefkozend noemden, verkocht in zijn lange carrière wereldwijd meer dan 100 miljoen platen en CD’s. Daarnaast speelde hij in 80 speelfilms.
 
Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisieprogramma Man bijt hond, brengt al twee seizoenen een hommage aan een andere grote chansonnier: de Brusselaar Jacques Brel. Met VIVE BREL! treedt hij ook het lopende seizoen op in theaters in Nederland en Vlaanderen.
 
Hij wil dat voortzetten, met een hommage aan die andere Franstalige muzikale held uit zijn leven: Charles Aznavour. She, La Bohème, Yesterday when I was young, Une enfant, For me formidable, La Mamma, Non je n’ai rien oublié, Emmenez-moi en vele andere Aznavour-hits, ze zijn allemaal te horen in dit bijzondere muziektheater programma. In het programma zal Abspoel net als bij Brel, de nummers aan de hand van herkenbare persoonlijke verhalen inleiden. Waardoor de muziek voor iedereen nog dichterbij komt. Hij wordt daarbij ook in VIVE AZNAVOUR! begeleid door de bekende Jazz en World Music-pianist Marc Bischoff.