The Boulanger Legacy – Merel Vercammen & Dina Ivanova

Wanneer

zondag 27 februari, 2022 11:30

The Boulanger Legacy – Merel Vercammen & Dina Ivanova

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

De Franse componiste Lili Boulanger was de eerste vrouwelijke componiste ooit die de prestigieuze Franse kunstprijs “Prix de Rome” ontving. Haar zus, Nadia Boulanger (1887-1979), plaveide de weg voor haar door als een van de eerste vrouwelijke deelnemers een tweede prijs te winnen, en haar jongere zus al vanaf jongs af aan compositieles te geven. Lili stierf aan de ziekte van Crohn toen ze slechts 24 jaar was, en daarna stopte Nadia Boulanger met componeren. Ze wijdde haar leven aan het promoten van de muziek van Lili, die in haar korte leven bijzonder productief was geweest. 

Ook Nadia Boulanger was een pionier; ze was een van de eerste vrouwelijke dirigenten, en ze had een onuitwisbare invloed op de muziek van de 20e eeuw als compositiedocent. Ze gaf les aan veel van de grootste musici van de 20e eeuw, waaronder Aaron Copland, Elliott Carter, Quincy Jones (vooral bekend als de producer van Michael Jackson’s album Thriller), Philip Glass en Astor Piazzolla. Ze had een bijzonder talent om de eigen stem van een componist te vinden, waardoor haar studenten een enorm brede waaier aan stijlen representeren. 
 
Lili Boulanger Two pieces: Nocturne & Cortège, D’un matin de printemps | Grazyna Bacewicz Sonate No.3 voor viool en piano | Bernstein Sonate voor viool en piano | Piazzolla Le Grand Tango (arr. Sofia Gubaidulina)