Informizely customer feedback surveys
The Book of Water – Amsterdam Sinfonietta Solisten & Timothy West

Wanneer

vrijdag 18 november, 2022 20:15

The Book of Water – Amsterdam Sinfonietta Solisten & Timothy West

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

 
De solisten van Amsterdam Sinfonietta komen dit seizoen met iets wel heel bijzonders: een muziektheaterproductie voor acteur, strijkkwartet en film.

The Book of Water

The Book of Water is een muziektheaterproductie voor acteur, strijkkwartet en film, gebaseerd op de novelle De mens treedt op in het Holoceen van Max Frisch. In hun bewerking van het boek leggen Michel van der Aa en dramaturge Madelon Kooijman speciale nadruk op de aanhoudende regen en overstromingen die de hoofdpersoon Geiser van de buitenwereld afzonderen. Door deze gevaarlijke weersomstandigheden sluit het werk nauw aan bij de actuele klimaatcrisis.

Nieuwe muziek Michel van der Aa

Niet alleen Geisers geheugen gaat steeds verder achteruit; ook zijn omgeving brokkelt af door de stortbuien die het landschap teisteren, aardverschuivingen veroorzaken en alles onder water zetten. In een interactieve ervaring met nieuwe muziek van de Nederlandse componist Michel van der Aa reageren de personages in videoprojecties op de fysiek aanwezige acteur en musici en andersom, waardoor een wisselwerking ontstaat met de mise-en-scène op het toneel.

Van der Aa The Book of Water

Amsterdam Sinfonietta Solisten muziek| Timothy West spel

*Bij dit concert zit een inleiding. Wil je hier heen? Dit kun je aangeven in stap 4 van het bestelproces.