Informizely customer feedback surveys
Sixth

Wanneer

vrijdag 30 september, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €20
Mindervaliden €20
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Concept en regie: Priscilla Vaudelle
Muziek: Alvin Lewis en Patrick Mijnals
Spel: Lavinia Aronson, Roxy Verwey, Samantha Cherish Wielkens, Angelika Naingie 

Sixth is verdwenen. Het laatste wat men van haar heeft gezien is een duistere post op een van haar socials.

In SIXTH hosten de vier collega’s Samantha, Roxanne, Lavinia en Angelika een nieuwe liveshow genaamd No Filter Here. De show spoort het publiek aan om hun ongezouten mening te geven over het laatste nieuws dat viral gaat op social media. Van juicy celebritynieuws tot relatieproblemen; het viertal neemt geen blad voor de mond en geen onderwerp blijft onbesproken.

De muzikale theatervoorstelling SIXTH, gaat over een bekende influencer genaamd Sixth. Nadat Sixth een kwetsbare, ongefilterde full-body foto van zichzelf plaatste op haar Instagram, werd zij zonder pardon het topic van de aflevering van No Filter Here. De comments na de liveshow waren genadeloos en dreven Sixth tot een onomkeerbare beslissing. De moeder van Sixth liet via de Instagram van haar dochter weten dat Sixth vermist is.

SIXTH toont de keerzijde van sociale media en houdt de kijkers een spiegel voor over het onlinegedrag van jongeren, waarin de scheidingslijn van het on-en offline leven steeds vager wordt.

Over regisseur Priscilla Vaudelle (LostProject)
De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde af in 2013 aan de Academie voor Theater en Dans (ATD). Tijdens haar studie richtte zij het collectief LostProject op. In haar werk geeft Vaudelle zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van Amsterdam komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. Vanaf 2019 is Vaudelle verbonden aan Frascati Producties. Zij maakte hier End of the Road, een vooronderzoek naar opgroeien in een Surinaams-Nederlandse jas en Klas 5 waarin jonge mannen via rap, spoken word, film en theater de confrontatie aangaan met hun man-zijn en de wereld. In haar laatste Frascati coproductie, de muzikale voorstelling BIMS, volgden we het verhaal van een groep jonge Bijlmerbewoners, vechtend tegen gentrificatie en racisme. BIMS was de eerste stap in een reeks muzikale voorstellingen, waarbij Vaudelle met componisten en songwriters onderzoek doet naar de kracht van songs in een maatschappelijk urgent verhaal – op zoek naar een nieuwe musicaltaal. Dit onderzoek verricht ze de komende jaren onder de vleugels van Frascati Producties.