Santuario

Wanneer

donderdag 18 november, 2021 20:30

Prijzen

Regulier €30
Mindervaliden €30

Santuario

Zang: Juan José Amador, Pepe de Pura
Dans: María La Serrana, Antonio Moreno Polito  (special guest dans), Joline Uljee (local special guest)
Muziek: Luis Amador

Intense flamenco uit het mystieke Andalusië

Vinnig, sensueel en intens, zo is flamencodanseres  María La Serrana. Zij studeerde bij vele grote meesters, maar in haar manier van dansen herken je toch voornamelijk de stijl van de familie Farruco,bij wie ze jarenlang dagelijks les had. María woont sinds 1999 in de stad Sevilla, waar zij in het hol van de leeuw een plekje heeft veroverd in de zeer gesloten, traditionele flamencogemeenschap. Sinds 2012 is ze zelfs eigenaar van een geliefd flamenco podium in de stad waar zij omringd door de beste flamenco artiesten van het moment vele avonden per week op het podium staat. 

In haar jubileumvoorstelling SANTUARIO gaat de danseres op zoek naar het sacrale. Flamenco is niet zomaar Andalusische muziek, maar de weerslag van de volkeren die door het zuiden van Spanje getrokken zijn. In de flamenco weerklinkt de jammerklacht van de meest verdrukten: de joden, de moren en de zigeuners, die zwaar vervolgd werden door de Inquisitie en de koning. Flamenco groeide bij de zigeuners uit tot een diepe onderlinge verbondenheid in de gemeenschap, een heiligdom, een SANTUARIO.

De danseres neemt ook nu weer de beste Sevillaanse artiesten mee. Op zang de zeer gerespecteerde veteranen Juan José Amador en Pepe de Pura. Op gitaar de virtuose Luis Amador. María La Serrana en danser Antonio Moreno Polito, afkomstig uit de Farruco familie, zullen op dans zowel samen te zien zijn als solo. Deze geweldige artiesten geven expressie aan wat de flamenco in essentie is: een toevluchtsoord voor de ziel, waar uitdrukking wordt gegeven aan wat niet in woorden gevangen kan worden.
María La Serrana nodigt in elke voorstelling ook een lokale danser uit. In deze voorstelling is dat Joline Uljee, eigenaresse van de dansschool Flamenco Leiden
Door de huidige maatregelen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt. Er zijn dan ook twee voorstellingen op één avond, om zo toch plaats te kunnen bieden aan iedereen.

Kijk op de website voor meer informatie over de danseres: www.laserrana.eu