Nieuwjaarsconcert – Ensemble 150: Daniel Rowland & Friends

Wanneer

zondag 02 januari, 2022 14:30

Nieuwjaarsconcert – Ensemble 150: Daniel Rowland & Friends

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

Twee januari. Waar de één nog broodnodige slaap inhaalt, staat de ander al in de startblokken voor het nieuwe jaar. Laat het duidelijk zijn dat Ensemble 150 – Daniel Rowland en vrienden – tot de laatste categorie behoort. Is er in het ijzeren repertoire íets feestelijkers te bedenken om het jaar mee te beginnen dan het Forellenkwintet? Een tango van Piazzolla daarbij klinkt misschien gek, maar voor deze groep musici gaat het allemaal over passie — en daarbij zit er in Schubert minstens zoveel passie te vinden als in Piazzolla. 
Met het pianokwartet van Mahler, bewerkt door Schnittke, kijken we toch nog even terug naar het voorbije jaar. Een vleugje melancholiek, maar toch ook… Een vleugje tango?
 
Als Daniel Rowland naar Leiden komt weten we inmiddels wat we kunnen verwachten. Inventieve – of eigenlijk meer instinctieve – programma’s waarin onverwachte combinaties elkaar op scherp zetten. Dit keer komt hij in een ensemble met nieuwe naam, maar vol vertrouwde gezichten: Maja Bogdanovich, Anna Fedorova, Nicky Schwartz en Joel Waterman.
 

Mahler/Schnittke Pianokwartet | Schubert Pianokwintet in A D 667 ‘Forellenkwintet’ | Mendelssohn Urban Lark | Piazzolla Invierno Porteno, Primavera Porteno uit ‘De vier jaargetijden van Buenos Aires’, Tango SVP