Girls & Boys – Toneelgroep Oostpool – Hadewych Minis

Wanneer

woensdag 08 december, 2021 20:15

Girls & Boys – Toneelgroep Oostpool – Hadewych Minis

Deze voorstelling valt onder de Bis! Bis! Bis! korting. Meer informatie over deze korting vind je hier.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Het veelgeprezen Girls & Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse antiMedea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie.


Woede als brandstof

Oostpool brengt met Girls & Boys de Nederlandse première van Dennis Kelly’s in 2018 verschenen toneelstuk. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet over mannelijk geweld naar de Nederlandse theaters te brengen. Met woede als brandstof, humor als katalysator en menselijkheid als doel. Confronterend, maar vooral ook doordrongen van genegenheid, met een dringende oproep om elkaar en het leven lief te hebben.


Hadewych Minis

De indrukwekkende en muzikale solovoorstelling Girls & Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. 

Dennis Kelly tekst | Hannah van Wieringen vertaling | Daria Bukvić regie | Hadewych Minis spel

*Bij deze voorstelling zit een inleiding. Wil je hier heen? Dit kun je aangeven in stap 4 van het bestelproces.