Informizely customer feedback surveys
Blue Monday: Illuminate Illusion

Wanneer

maandag 10 oktober, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €17
Mindervaliden €17
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Blue Monday: Illuminate Illusion

Concept, tekst, spel: Julie Boellaard & Sweder de Sitter 

‘Ze liegen,
ze weten dat ze liegen
en ze weten dat wij weten dat ze liegen.’
–  Aleksandr Solzjenitsyn

Een illuster gewoon illusionistenduo, filosofischer dan Hans Klok en magischer dan Aleksandr Solzjenitsyn. Na jaren van succes dreigt het duo van elkaar vervreemd te raken. Ze belanden in een conflict vol van leugens en eerlijke confessies. De illusie in optima forma.

Uit een gedeelde fascinatie voor het bewust verbergen van de realiteit onderzoeken Sweder de Sitter en Julie Boellaard het spanningsveld tussen waarheid en leugen; waar worden deze bewust verborgen en wanneer openlijk onthuld? Op basis van filosofische literatuur en persoonlijke interviews rondom eigen ‘liegervaringen’ geven zij nieuwe betekenis aan feit en fictie.

OVER DE MAKERS
Julie Boellaard (1996) en Sweder de Sitter (1998), afgestudeerd aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten – acteursopleiding, maken vanuit hun gedeelde gevoel voor humor en talige conflicten documentair-filosofische voorstellingen.

Tijdens haar studie liep Julie Boellaard stage bij Het NUT, waar ze te zien was in de voorstelling HOOG. Afgelopen seizoen was ze te zien bij de Toneelmakerij en maakte ze onderdeel uit van de Poetic Disasters Club, de junior company van NITE (Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel).

Sweder de Sitter liep tijdens zijn opleiding stage bij muziektheatergezelschap KASSETT, waar hij speelde in de productie BALLADE VAN BODIE. Afgelopen seizoen was hij te zien in Zapp Mattheus van Holland Opera en de Werkplaats Walhalla productie Der Letzte Holländer.