Festen (try-out) – Thijs en Han Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas e.a.

Wanneer

donderdag 03 maart, 2022 20:15

Festen (try-out) – Thijs en Han Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas e.a.

Festen treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat is nu weer, met een nieuwe zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop. In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart. 

Sterrencast

De cast is groot en glorieus, met Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, en, voor het eerst samen op de planken, neef Thijs en oom Han Römer. Familieleden die een familiestuk spelen, het geeft Festen een extra dynamiek. De regie is in de handen van Titus Tiel Groenestege.

Het verhaal

Het verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. Festen is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.