Expositie, Goethes Faust – een liefdesverklaring

Wanneer

Dagelijks vanaf zaterdag 20 november, 2021
t/m zaterdag 11 december, 2021
Van 15:30 - 16:00

Expositie, Goethes Faust – een liefdesverklaring

Frederiek Nelissen exposeert in Sijthoff een serie schilderijen die ze maakte voor het boek Faust. Op 20 november gaat journalist Maarten Baanders in gesprek met de mensen die dit boek hebben gecreëerd: Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys en Wil Uitgeest.
Het boek Faust is een kunstboek met 85 schilderijen van Frederiek, geïnspireerd op gebeurtenissen in het leven van Faust zoals die door Goethe werden beschreven. Paul van Panhuys koos bij deze beelden tekstfragmenten uit Goethes Faust, en schreef de verhaallijn die de verschillende scènes uit het verhaal met elkaar verbindt. Wil Uitgeest interviewde twaalf mensen die verschillende thema’s uit het leven van Faust in hun eigen biografie hebben herkend en bereid waren hierover te vertellen. De korte verhalen die hieruit zijn ontstaan brengen de actualiteit van het Faustverhaal in beeld.
Tijdens deze expositie zal zichtbaar worden wat schrijfster Désanne van Brederode in het voorwoord van het boek Faust schreef: …beeldschone, spannende schilderijen die zoveel meer zijn dan ‘illustraties bij’ – maar zo wonderwel op zichzelf kunnen staan en die tegelijkertijd een knipoog lijken naar Goethes kleurenleer.
De finissage van de expositie is op 11 december.

Opening: zaterdag 20 november 15.30 uur
Open: maandag t/m zaterdag van 13.00 uur t/m 16.00 uur, tenzij er een activiteit in de zaal is.
Toegang: gratis