Informizely customer feedback surveys
Euritmie

Wanneer

woensdag 16 november, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €21
Mindervaliden €21
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Regie: Roy Peters 
Tekst: Rob de Graaf 
Spel: Ivika Meister, Sarah Ringoet, Anne Fé de Boer, Anneke Sluiters en Abel de Vries

Op zoek naar bevrijding in Bergen (NH)

Dendra, Chrissi, Sloes en Siebe Jan: ze willen allemaal werken aan zichzelf. En in het door Hedwig Goorhuis geleide beterlevencentrum Anthropos kan dat. Het draait daar om het vrouwelijk bewustzijn, ook als je een man bent. 

En er wordt bewogen langs de lijnen der euritmie – een antroposofische danskunst die aan het begin van de vorige eeuw in het hart van het oude Europa is ontwikkeld.
De wil om vrij weg te zweven van al het zware is er, maar mensen zijn nu eenmaal mensen en geen vlinders, vogels of sneeuwkristallen – onvermijdelijk blijft alles aardser en zwaarder, kleiner en gewoner dan waarnaar verlangd wordt.

Was dit euritmische midweek-arrangement het geld waard dat het de deelnemers heeft gekost? Kun je in vier dagen een ander worden dan wie je nu eenmaal bent? Valt egocentrisme af te leren? En wat is dat eigenlijk: vrouwelijk?

Over De Gemeenschap
De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’.