Informizely customer feedback surveys
En het was stil in de stad …

Wanneer

Dagelijks vanaf zaterdag 24 september, 2022
t/m zondag 25 september, 2022
Van 12:00 - 18:00

Prijzen

En het was stil in de stad …

Ervaar Leiden door de ogen van Gijs Donker en Jerry Kokjé die gedurende een jaar tijd de sleutelstad vanaf het water schilderden. Twee mannen, een bootje en gewoon negentiende-eeuws en plein air. Terwijl de normaliter veranderlijke, kleurrijke stad in stilte gehuld was rond april 2020, zochten de kunstenaars op het water de beweging op. Geen brug te ver.

De Leidse binnenstad is meer dan negentig bruggen rijk – verbinding in onzekere tijden. Een mooier thema was er niet. Dobberend brachten ze in een jaar tijd vijftien voorstudies van bruggen tot leven. Prolegomena, in mooi zeventiende-eeuws. Weer een jaar later zijn de meeste voorstudies uitgewerkt en tijdens de Kunstroute Leiden te bekijken, óp het water. Het klassieke Katwijkse beurtschip “Adriana” uit 1930 is decor voor de expositie. Gelegen in de historische haven van Leiden, aan Kort Galgewater, tegenover de poort van de Stadstimmerwerf. De werken worden begeleid door ruim 800 jaar geschiedenis aan etsen, gravures, plattegronden, werktekeningen, schilderijen, ansichtkaarten, foto’s en wetenswaardigheden van de betreffende bruggen.

Op zaterdag en zondag om 16:00 uur zal de dichter Martin Max Aart de Jong de expositie van nóg meer kleur voorzien, door voor te dragen uit ‘En het was stil in de stad …’, een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd boek met werk van de deelnemende kunstenaars.