Informizely customer feedback surveys
De Profundis – A Gay Loveletter

Wanneer

donderdag 13 oktober, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €22
Mindervaliden €22
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

De Profundis – A Gay Loveletter

Tekst: Oscar Wilde, vertaling Gerrit Komrij 
Regie: Char Li Chung
Muziek: Ariah Lester
Performance: Ludwig Bindervoet, Ivan Montis, Ariah Lester

Een aanklacht, een smeekbede, een ode aan een verloren liefde

Char Li Chung regisseert Oscar Wilde’s De Profundis, een aangrijpende literaire getuigenis van een liefde tussen twee mannen. Wilde schreef vanuit de gevangenis een van de langste en meest urgente ‘liefdesbrieven’ ooit: een amour fatale, een ode aan een verloren liefde. De nooit verstuurde brief is zowel een bittere klaagzang voor een verloren liefde als een loflied op vriendschap en vergeving. Wilde, veroordeeld wegens sodomie, beschrijft nauwgezet een even destructieve als verslavende passie. Liefde en haat, schoonheid en wrok vechten om voorrang. Lijden is het resultaat. Zonder schaamte of terughoudendheid uit Oscar Wilde zijn woede, zijn verlangen, zijn pijn.

Zoals Oscar Wilde in het schrijven van zijn brief een absolute vrijplaats vond, maakt Chung van het toneel zo’n zelfde ruimte. Een woedeverzamelplaats. Een biechtstoel waar alles luidop gezegd kan worden. Een plek waar de diepste en donkere gedachten het licht zien.

Mix van theater, dans, muziek en beeld 
De Profundis is een mix van theater, dans, muziek en beeld, gespeeld door Ludwig Bindervoet, gedanst door Ivan Montis en met livemuziek van performancekunstenaar Ariah Lester.

Net als het succesvolle Don Caravaggio en Edward II – The Gay King is De Profundis een unieke vertaling van een literair meesterwerk naar het toneel, waarin belangrijke historische homoseksuele figuren een centrale rol spelen.