Informizely customer feedback surveys
DE LANGE GANG

Wanneer

donderdag 20 oktober, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €22.5
Mindervaliden €22.5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

DE LANGE GANG

Met een green screen-studio, maquettes, poppetjes, boomschors en kartonnen dokters nemen de Hotel Makers je mee naar een wereld waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen. 

Arlène Hoornweg verbeeldt het verhaal van een moeder en haar dochter. Als de dochter na een operatie ontwaakt uit de narcose lijkt ze niet meer op haar vroegere zelf. Ze fantaseert over een leven als insect, verlaat haar moeder en verdwijnt in het bos… 

Pauline Kalker liet zich inspireren door het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en betreedt een wereld van papieren animaties waarin ze een zoektocht onderneemt naar haar ongeboren kinderen, en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet. 

Herman Helle maakt een live-video installatie, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt componeert en speelt muziek.

Minutieus uitgewerkte maquettes, animatiefilm, poppenspel en live muziek, dat zijn de ingrediënten waarmee Hotel Modern de afgelopen decennia naam heeft gemaakt. Het gezelschap won vele prijzen en speelt haar voorstellingen over de hele wereld. 

De Lange Gang wordt gemaakt en gespeeld door de vaste kern van Hotel Modern: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker en Herman Helle. Ze worden bijgestaan door beeldend kunstenaar Heleen Wiemer en componist Reinier van Houdt.