Informizely customer feedback surveys
Dansclick 24

Wanneer

zaterdag 19 november, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €20.5
Mindervaliden €20.5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Dansclick 24

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2022 gaat op tournee in DansClick 24.

De voorstelling wordt omlijst met videoportretten en het publiek krijgt na afloop gelegenheid om met de makers/dansers na te praten onder het genot van een drankje. De Après Danse is een essentieel onderdeel van de DansClick, om makers en publiek bij elkaar te brengen en het gesprek over dans te voeren.

LÍX_X_YUSUF_BOSS

Met LÍX (het getal ‘zes’ in het Somalisch) brengt X_YUSUF_BOSS een ode aan de mens die zich niet altijd heel voelt, maar wel heel wil zijn. Choreograaf Mohamed Yusuf Boss onderzoekt in een mediale dansvoorstelling het gefragmenteerde zelf (the fractured self). In een danssolo maakt hij het verlangen om een heel mens te zijn invoelbaar. Vanuit de opvatting dat je geschiedenis niet iets is dat achter je ligt, maar in je is opgeslagen, verkent hij zijn bi-culturele achtergrond. Wat betekent het om als eerste generatie Somaliër op te groeien in Nederland? Wat gebeurt er als geschiedenissen elkaar ontmoeten? En niet alleen geschiedenissen, ook de danstalen van Mohamed, hiphop en de traditionele Somalische dans Jaandheer.

LÍX staat voor het zesde lid van Mohamed zijn gezin, zijn vader, die eind jaren tachtig niet naar Nederland kon vluchten. Wat betekent opgroeien zonder vader nu Mohamed zelf twee kinderen heeft? 
Mohamed keert terug naar de gemeenschap waarin hij is opgegroeid en gaat in gesprek met de oudere en de jongere generatie. Hun geschiedenissen gaan als het ware met elkaar in gesprek. Tegelijkertijd is zijn moeder de brug naar de familie en die in Somalië achterbleef. Het opnieuw ontmoeten van elkaars geschiedenissen levert het materiaal op voor het maken van de voorstelling. Daar waar in KÓW de vraag ‘hoe verhoud je je tot je omgeving’ centraal stond en in AFAR ‘hoe verhoud je je tot de ander’ gaat het in LÍX over de vraag ‘hoe verhoud je je tot jezelf’.