Born To Win, Born To Lose – Douwe Bob

Wanneer

vrijdag 12 november, 2021 20:15

Born To Win, Born To Lose – Douwe Bob

Rusten is niks voor Douwe Bob en na een jaar waarin de zanger slechts een handjevol optredens heeft kunnen doen, kijkt hij er enorm naar uit om in het najaar weer voor iedereen zijn liedjes te mogen spelen.

Uiteraard zal hij daarbij ook veel materiaal van zijn nieuwe album Born To Win, Born To Lose spelen. Thuiskomen, zo voelt het, ‘Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het maken van een album’, zegt Douwe Bob over zijn nieuwe plaat. Dat ‘thuis’ van Douwe Bob bevindt zich in het land van Americana & Country. Het is het land van zijn platenkast, toen en nu.

Er valt veel te vieren en te genieten, maar aan verlies en verdriet ontkomt niemand. Accepteer het, laat het los, dát is de troostrijke boodschap van Born To Win, Born To Lose, een album dat een schouder wil zijn in onzekere tijden. ‘Het idee van de tour is dat ik terug ga naar de basis en de intimiteit zoek samen met de toeschouwers en daarbij wil ik dat er zo veel mogelijk mensen van kunnen genieten’. 

Douwe Bob won De Beste Singer-songwriter van Nederland, vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisiesongfestival en werd drie keer onderscheiden met een Edison.