Informizely customer feedback surveys
Bambie 20 – De Woedende Versie

Wanneer

vrijdag 11 november, 2022 20:30

Prijzen

Regulier €22
Mindervaliden €22
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €15.5
Studenten €15.5

Bambie 20 – De Woedende Versie

Eindregie: Marijn van der Jagt 
Geluidsontwerp: Wim Conradi 
Idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Gerindo Kartadinata 

Het conflict begint al bij je geboorte, het is de bedoeling dat we ons netjes tot alles en iedereen verhouden. Daar kan je goed kwaad van worden. Maar woede is tegenwoordig ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’, aldus filosoof Peter Sloterdijk. In BAMBIE 20 krijgt de woede alle ruimte. Want het zorgt ook voor een veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige aanwezigheid. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels. In BAMBIE 20 is de woede een autonome kracht die in en door de mensen raast. Die zich nooit helemaal laat onderdrukken en de (goede) wil van het individu overstijgt.  

In absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes zorgen de aanvallen van drie figuren voor een anderhalf uur durend non-stop conflict. Vrolijkmakend en bevrijdend. In alle mogelijke implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant én op het interieur.  

De spelers/makers van BAMBIE 20: Gerindo Kartadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter maakten eerder BAMBIE 6 en BAMBIE 8, die allebei de VSCD-Mimeprijs wonnen. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.  

Over Theatergroep Bambie 
De groep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter is begonnen in 1995 op de Amsterdamse Mime-Opleiding. Sindsdien heeft Bambie meer dan twintig voorstellingen gemaakt in een fysieke en beeldende theaterstijl. De voorstellingen tonen altijd de fysieke uitvergroting van een heftige binnenwereld. Het lichaam is bij Bambie de spiegel van de diepste angsten en verlangens van de figuren op het toneel. Hun veel te grote gevoelens geven hun gedragingen een absurde, expressionistische of poëtische uitvergroting. Bambie won verschillende prijzen, speelt voorstellingen in binnen- en buitenland en heeft door de jaren heen een trouw en enthousiast publiek opgebouwd.