Informizely customer feedback surveys
Angry Young Men – Wat We Doen

Wanneer

donderdag 20 oktober, 2022 19:30

Angry Young Men – Wat We Doen

Floris van Delft maakt samen met rapper Winne een intieme hiphop voorstelling over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die op straat hangen. Jongens die met stenen naar de politie gooien. Jongens die dromen van geld en aanzien, als het moet via de criminaliteit. In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Angry Young Men

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. Het vertrekpunt voor de voorstelling zijn de nieuwsberichten over jonge jongens die huurmoorden plegen. Ze krijgen er hele hoge straffen voor. We nemen echte nieuwsberichten als uitgangspunt, maar maken er een eigen verhaal van, aangevuld met verder onderzoek, gesprekken met jongeren zelf en de mensen om hen heen. Hoe weeg je de afschrikkende werking van zo’n hoge straf af tegen de consequenties voor het leven van iemand die niet eens de kans heeft gehad om volwassen te worden?

Bij dit project werken we intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven ook nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken eigen korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief. Of ze gaan aan de slag achter de schermen, bijvoorbeeld met kostuums, met het schrijven of als productieassistent.

Over het gezelschap/de maker

Angry Young Men is een productie van theatergezelschap WAT WE DOEN. WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen – met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. Ze zoeken altijd de vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Bekend van onder andere de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later’(2021) en de stationslocatie-voorstelling MOLLEN (2018 en 2021). Meer informatie op watwedoen.nl 

Floris van Delft & Winne Tekst | Floris van Delft Regie | Boyd Grund Regieassistent | Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad Spel | Bnnyhunna(Benjamin Ankomah) Muziek