A Tribute to Nina Simone – Beleef ’t overdag: Nani

Wanneer

zondag 20 februari, 2022 14:30

A Tribute to Nina Simone – Beleef ’t overdag: Nani

Deze voorstelling is geprogrammeerd door de Overdagraad. Zondagmiddag om 14.30 uur voor € 16 naar een mooie voorstelling. Bekijk alle Beleef ’t overdag voorstellingen hier.

De veelzijdige singer-songwriter Noam Vazana is thuis in Folk en Jazz, en alles wat daar tussenin ligt. Zij eert met dit programma Nina Simone, diva van de Soul. Nina Simone staat bekend als de prima donna van de soulmuziek, maar als je aandachtig naar haar muziek luistert, hoor je ook Folk, Jazz en Blues en zelfs klassieke muziek. Simone groeide op als klassiek pianiste en haar droom was om de eerste Afro-Amerikaanse concertpianiste te zijn, maar geld was het obstakel, waardoor ze haar studie niet kon afronden. 

Noam Vazana – A Tribute To Nina Simone zet het levensverhaal van Nina Simone centraal en bevat intieme details uit haar autobiografie. De show is een rode draad door alle tijdklassiekers van Simone. 


Over Nina Simone

Ze werd door Curtis-instituut afgewezen, vermoedelijk om racistische redenen, en belandde in clubs en bars om de kost te verdienen. Daar onstond de ontwikkeling van haar zo unieke smeltkroes van soul en klassieke muziek. Nina had een roerig leven, enerzijds door haar rijkdom aan muziekstijlen en anderzijds op het persoonlijke vlak. Ze vocht tegen een geestesziekte en verloor hiermee de grip op haar gezinsleven. Veel van haar songs klinken zelfs vandaag de dag nog tijdloos, zoals I Loves You Porgy en My Baby Just Cares For Me, Don’t let me be misunderstood en nog veel meer. Simone’s kracht ligt in haar gevoeligheid en enorme veelzijdigheid, haar vermogen om een ​​’Little Girl Blue’ te zijn, maar ook om ‘Mississippi Goddamn’ uit te roepen. In elk geval was het publiek altijd stil als zij op het podium stond. Maar laten we vooral niet vergeten dat ze bijna 10 miljoen platen verkocht.

Nani Noam Vazana zang, trombone, piano | Xavi Torres piano| Willem Barret bas | Guy Salamon drums