fbpx

Trendy winkelier

maart 21, 2022

Maley Sidibé, beter bekend als Saint Maley, wordt door veel mensen de best geklede Leidenaar   genoemd. Logisch, met zijn mooie kleding is hij een opvallende verschijning in de stad. Hij gaat graag in gesprek met andere mannen die er graag goed uit zien. Deze week Bart Schrier, medewerker van Bert Schrier Herenmode.

De 52-jarige Bart Schrier is geboren en getogen in Leiden. Hij is de kleinzoon van Bert Schrier die in 1934 op de Steenstraat Bert Schrier Herenmode begon. In 1942 verhuisde de winkel naar de Breestraat. Bart heeft de winkel overgenomen van zijn vader Adriaan. Hij vertelt daarover: “Eigenlijk deed ik een studie in een andere richting: HBO Personeel en Organisatie, tegenwoordig zou je dat human resources management noemen. Daarna heb ik een beetje rondgezworven in de horeca en toen ging ik voor mijn vader werken.” Bart is dus de derde generatie in de winkel. Als winkel maakt Bert Schrier Herenmode inmiddels zo’n kleine 20 jaar onderdeel uit van Schulte Fashion Group.

Vroeger kwamen mannen hier voor hun kostuum, dat werd toen ook vaker gedragen. Tegenwoordig hangt er ook veel vrijetijdskleding in de rekken. Bart: “Je mag nu ook een colbert op een chino of slimfit jeans dragen, casual is veel meer van nu.” Je vindt er merken zoals Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Profuomo, Hugo Boss en Gant. “We hebben een groot merkenpakket. We kunnen veel mannen helpen. We hebben kleine en grote maten en ook kleding voor lange mannen. Kostuums en smokings hebben we nog steeds, we doen ook maatpakken. Je kunt hier terecht voor je trouwpak en dat helemaal naar eigen smaak ontwerpen.”

Wat is jouw kledingstijl? “Ik draag graag vrije tijdskleding, maar niet als ik aan het werk ben. Een jasje en een goede jeans draag ik ook graag met sneaker. Ik draag de kleding die we zelf verkopen.” Ben je een trendsetter? “Nee, dat absoluut niet. Ik ben meer trendvolger.”

Wat zijn je favoriete terrasjes in Leiden? “Ik ga graag naar Barrera, Malle Jan, De Uyl of bij Einstein in Leiden. Ik woon in de binnenstad en kom er graag.”

Volgende keer weer een andere fashionable man in de blog van Saint Maley. Wie weet ben jij het wel. Positive vibes only!

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart