fbpx

Op naar de Lakenfeesten!

juni 13, 2022

Al jaren vieren de Leidenaren de start van de zomer tijdens de Lakenfeesten. Na twee jaar afwezigheid gaat het nu toch echt weer gebeuren. Dit jaar hebben de drijvende krachten achter het Leids Grachtenconcert, het Singelpark Diner en Stadsfestival de Lakenfeesten de handen ineengeslagen om van 24 tot en met 26 juni weer een mooi zomers festival te organiseren.

De Lakenfeesten staan natuurlijk bekend om de traditionele onderdelen zoals verschillende kermissen voor de allerkleinsten, de Peurbakkentocht, het Leids Bierfestival op het Hooglandse Kerkplein, de jaarmarkt op de Haarlemmerstraat en het open Leids Kampioenschap Dragon Boat Racen met de bekende opzwepende trommelaars op de kade. Iedere Leidenaar heeft wel een keer één van deze onderdelen bezocht.

Leiden Culinair is er dit jaar niet zoals je gewend bent, maar is omgedoopt tot het Singelpark Diner. Zaterdag 25 en zondag 26 juni kun je genieten van culinaire hoogstandjes op zeven locaties in het prachtige Singelpark. Dat betekent niet alleen veel gezelligheid, een lekker drankje en fijne muziek, maar ook zet je zelf de nodige gezonde stappen! Op de website van het Singelpark Diner kun je makkelijk een passe-partout kopen, zodat je bij iedere deelnemer een hapje kunt eten. En wat het allemaal nog beter maakt; de opbrengst van het Singelpark Diner gaat naar Hospice Issoria.

Op zondagavond 26 juni sluit het Leids Grachtenconcert op het Rapenburg de Lakenfeesten muzikaal en feestelijk af met een uniek stadsconcert. Om 19.30 uur start de tweede editie van het Leids Grachtenconcert. Elke Leidenaar is dan welkom op het Rapenburg: op de kant of op het water. En er staat weer een geweldige Leidse line-up voor je klaar! Edisonwinnaar Mart Hoogkamer (dat wordt meezingen), Leids alumna Shirma Rouse (dat wordt meeswingen), Ray Benjamin, zanger én saxofonist Lo van Gorp en enkele surprise guests. Dit alles vakkundig en met humor gepresenteerd door Thomas van Luyn. Dit concert zou natuurlijk nooit plaats kunnen vinden zonder onze eigen Leidse dirigent in sleutelpak Guido Marchena met het geweldige én Leidse en ’s lands oudste studentenorkest en -koor S.G. Sempre Crescendo. Dit jaar opnieuw ondersteund door de BitterBalls Big Band en Musicalgezelschap Otis.

Kortom: het laatste weekend van juni beloofd een waar feestje te worden!

Lees meer over de Lakenfeesten

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart