Informizely customer feedback surveys

Ontvlucht de hitte in de binnenstad

juli 18, 2022

Het wordt de komende dagen heerlijk warm in het land. Misschien zelfs wel iets té warm. Probeer je de komende dagen verkoeling te zoeken? Onze binnenstad biedt een uitkomst! Hieronder lees je wat je allemaal kunt doen in jouw zoektocht naar een beetje verfrissing.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HEMA Leiden Centrum (@hemaleiden023)

 1. Verkoelend winkelen

Met warm weer winkelen geen goed idee? Juist het tegenovergestelde! In de meeste winkels vind je namelijk de heerlijke verkoeling van een airco. Zo kun je niet alleen een nieuwe outfit scoren voor op het strand, maar ontsnap je in dewinkels ook even aan de tropische toestanden buiten.


2. Terras met wijnglas

Wat is er beter dan een heerlijk verkoelende cocktail of wijntje terwijl je ronddobbert op de Nieuwe Rijn. De parasols zijn uitgeklapt, dus voor een zonnesteek hoef je niet bang te zijn. En het beste van alles: als de temperatuur overdag boven de 28 graden stijgt, mogen terrassen tot later geopend zijn. Zo zit je met mooi weer van zondag tot en met donderdag tot 01:00 op het terras en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00! Benieuwd wat de zonnigste terrassen in de binnenstad zijn? Je vindt ze hier!


3. Kom beslagen ten ijs

Het is een open deur, maar met mooi weer smaakt een ijsje toch net iets lekkerder. Gelukkig vind je in onze binnenstad vele ijszaakjes, zodat je iedere keer weer nieuwe smaken kunt proberen. Ben je benieuwd waar je het lekkerste ijs vindt? Onze blogger Susan Aretz vertelt het je in deze ijswandelroute.


 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bioscopen Leiden (@bioscopenleiden)

4. The film must go on

Zoek de verkoeling op in het donker: een andere koele plek in de binnenstad zijn de drie bioscopen. En zeker nu, want de goede films volgen elkaar op rap tempo op. Mijn persoonlijke tip: Everything Everywhere All at Once, een absoluut absurde film waar je nog dagen over na zal denken.


 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Museum De Lakenhal (@museumdelakenhal)

5. De kunst afkijken

Ten slotte kun je de betere temperaturen opzoeken in een van de 13 musea in onze binnenstad. Zeker met kinderen is dit een goede tip, want vele Leidse musea hebben tijdens de zomervakantie speciale activiteiten voor het hele gezin. Informatie over alle Leidse musea vind je op deze pagina.

 

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart