fbpx

Nieuw in Leiden – Freddy’s Gastrobar

maart 7, 2022

Als er een nieuw restaurant opent in Leiden offer ik me natuurlijk met alle plezier op om te ontdekken of het de moeite waard is, iemand moet het doen hé 😉 Dus fietste ik op een zondagavond richting het centraal station om met foodie vriendin Eefje te gaan eten bij het onlangs geopende Freddy’s Gastrobar.

Freddy’s Gastrobar zit op de begane grond van het nieuwe hoofdkantoor van Heineken Nederland. De naam van het restaurant is dan ook geen toeval. Naast een restaurant en het hoofdkantoor zit er in het pand ook een microbrouwerij, voor limited edition biertjes.

Maar we kwamen nu vooral voor het restaurant. Dat is te gek ingericht. Modern, maar wel met karakter. Brasseriestijl. Ik hou er van. Ook omdat het echt anders is dan we tot nu toe in Leiden kennen. De muziek staat aanvankelijk best hard, maar naarmate het restaurant vult valt dat minder op.

Je kunt op dit moment bij Freddy’s Gastrobar vanaf 16u terecht. Voor alleen een borrel met een hapje of lekker op je gemak in het restaurant. De wijnkaart is uitgebreid met een aantal wijnen per glas, maar ook wijnen die uitsluitend per fles te bestellen zijn. Maar de cocktails op de kaart, waaronder twee mocktails, nodigen uit en we kiezen beiden een Porn Star Martini. Dat is oprecht een van de lekkerste die ik tot op heden gedronken heb. Perfect in balans en een goede hoeveelheid (160 ml) voor wat je betaalt. Da’s een mooi begin!

De menukaart nu. Je kunt er voor kiezen om gerechtjes te delen, maar er zijn ook reguliere hoofdgerechten te bestellen. Wij kozen ervoor om verschillende gerechtjes te delen. Aangeraden wordt om per persoon twee tot drie gerechtjes te bestellen. Wij gaan voor veilig en kiezen er samen zes.

De drie koude gerechtjes komen als eerste. De tonijn cones, de gerookte burrata en de Freddy’s Caesar. De tonijn cones mag je laten voor wat ze zijn, maar de gerookte burrata en de Caesar zijn een regelrechte treffer! De burrata is subtiel gerookt, maar verrassend met de bloedsinaasappel en roggebrood kruimel (briljante combi!). Bij de Caesar zit de kip verstopt in een kleine bitterbal. Vrij geniaal. Hoewel de volgende keer nét iets meer zout in de ragout mag zit het kleine balletje bomvol kippenvlees. De hoeveelheid is ook prima te delen. Wat een te gek begin!

Daarna komen de drie warme gerechtjes, die ook weer top zijn. De nigiri is met gebakken sushi rijst en steak tartare-achtige salade erop. Het spicy zoals de kaart vermeldt valt reuze mee. Heerlijk is het wel. Ook de bao’s met buikspek zijn gewoon prima. De frietjes, van de patat-generatie, met parmezaan zijn precies genoeg voor twee en lekker knapperig.

Hoewel we eigenlijk genoeg gegeten hebben lonkt de dessertkaart toch ook. We delen de bread & beerpudding, omdat het ijs van bruin bier intrigerend klinkt. Die valt wat tegen. Het lekkers voor bij de koffie delen we. Bij een espresso martini, daar zit tenslotte ook koffie in 😉 Het lekkers zijn vier verschillende koekjes en hoewel het bokkenpootje top is is de rest niet zo verrassend als de hartige gerechtjes op de kaart.

Maar op een paar verbeterpuntjes na hadden we gewoon een heerlijke, verrassend lekkere avond. Met prettig personeel (dank Amber!) in een lekkere setting. Genoeg ruimte tussen de tafels, dus ook een plek waar je een goed gesprek kunt voeren. De rekening was qua prijs/pretverhouding ook prima. Voor € 75,- per persoon aten we, dronken 2 cocktails per persoon, gezamenlijk een fles water en een hele fijne fles witte wijn. Kortom, een prettige eerste kennismaking en vast niet de laatste keer dat we er een tafeltje reserveren bij Freddy’s Gastrobar. Welkom in Leiden!

Freddy’s Gastrobar is gevestigd aan het Stationsplein en open vanaf 16.00u. Op termijn is het ook de bedoeling dat je er kunt ontbijten en lunchen, maar een datum daarvoor staat op dit moment nog niet vast.

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart