fbpx

Niets nieuws!

maart 2, 2022

Y2K-fashion worden ze genoemd, de looks uit de jaren ’90 en ’00, waar ook anno nu geen ontkomen aan lijkt te zijn. Denk aan baggy jeans, naveltruitjes (brrrr) oversized sweaters, heupbroeken en -kettingen. Enfin, je hebt er vast wel een beeld bij. Modeblad ELLE wijdt een compleet nummer aan deze vintagetrends, waarbij onder anderen ook Grace Jones en Naomi Campbell in de spotlights worden gezet. Fantastische en talentvolle vrouwen van alle stijlen en tijden. Net als veel van de items die de jongste ELLE  laat zien. ‘Nothing new’, is dan ook het thema van deze editie. Verfrissend aangezien nieuw-nieuwer-nieuwst van oudsher het motto in de mode is. Die tijd lijkt achter ons te liggen. En gelukkig maar, want  de bergen gedumpt textiel, die almaar toe blijven nemen, zijn bepaald niet fashionable. Eerder beschamend!

Terug naar het ELLE-modenummer, dat nu in de winkel ligt. Op verzoek van de redactie deelde ik mijn favoriete vintage-adres in ons mooie stadje (tips zijn welkom) en vertelde ik over het oudste stuk in mijn kledingkast: een oversized hes in nepluipaardbont, handgemaakt, mouwloos, versierd met bruin-suede applicaties en een stuk of wat fake vossenstaarten. Kortom: typisch 90s. Bijna meer nog dan de Dolly Dots. Hes was een cadeau van S., mijn toenmalige vriendje dat evenzeer into fashion was als ik. Jarenlang heb ik Hes met liefde gedragen. We zaten samen in de collegebanken en verkenden samen het uitgaansleven. En ook na de breuk met S, die we samen verwerkten, was Hes er altijd. Hes hoorde bij mij en dat zal altijd zo blijven.

Geïnspireerd door ELLE trok ik Hes weer eens aan. Het item oogde nog altijd stoer en stijlvol. Aan de hanger, niet aan mijn lijf. De ooit zo uitbundige nepbontstaartjes, destijds vrolijk en fier achter me aan fladderend, waren mistroostig naar beneden gericht. Een tikje weemoedig stopte ik Hes terug in de kledingzak. Nog een laatste aaitje en toen ritste ik het ding dicht.  “Niet getreurd,” sprak ik zachtjes. “Wij blijven hoe dan ook samen. Ik wil heus niets nieuws.” Want je weet hoe het gaat in de mode: over een paar jaar is Hes vast weer hip.”

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart