fbpx

Leiden viert de Beste Binnenstad

april 21, 2022

Op zaterdag 23 april viert Leiden de finaleplaats die het heeft behaald in de verkiezing voor Beste Binnenstad van Nederland. Ter gelegenheid daarvan zijn er tussen 12.00 en 16.00 uur optredens op verschillende plekken in de binnenstad en wordt het winkelend publiek en ondernemers getrakteerd op een kleine verrassing.

Optredens

Op onder andere de Haarlemmerstraat en Breestraat zullen verschillende kleinschalige optredens plaatsvinden, van onder andere Miss Noeka (bekend van het tv-programma All Together Now) en Moazy. Daarnaast zal in Guitars & Beans Suzanne Burdorf optreden, met een mengvorm tussen jazz en kleinkunst. De verscheidenheid aan optredens zullen de bezoeker het belang van kunst en cultuur voor de Leidse binnenstad laten zien. Daarnaast trekt de gezelligste bakfiets door de stad. De DJ-bakfiets van Marieke Vos, Erik Olijerhoek en Pieter van der Geest zorgen ervoor dat er door het winkelend publiek gezellig gedanst kan worden.

Verrassing

De binnenstad maken we samen. Daarom gaat er een kleine attentie aan bezoekers worden uitgedeeld. Verder staat het Centrummanagement stil bij de grote rol van de Leidse ondernemers bij het behalen van onze titel. Daarom zet centrummanager Gijs Holla een aantal ondernemers in het zonnetje.

Over de verkiezing

De verkiezing voor Beste Binnenstad wordt iedere drie jaar georganiseerd door het platform Binnenstadsmanagement. Nadat Leiden de finale behaalt had, werd de verkiezing door de coronacrisis helaas stopgezet. Toch is ook het behalen van de finale – door de inzet van alle stadspartners, bewoners en ondernemers – een prestatie waar we trots op mogen zijn. Leiden behaalde de finale onder andere door de extra investeringen die in de binnenstad zijn gedaan rondom onder andere het Singelpark, het Aalmarktproject en de profilering met de jonge Rembrandt.


Alle artiesten

Miss Noeka is een bekende zangeres in Leiden en schopte het zelfs tot nationale bekendheid via het tv-programma All Together Now. Zij componeert en zingt haar eigen oprechte, soulvolle songs en bracht afgelopen jaar haar eerste single ‘Stap voor Stap’ uit.

Muzikaal multitalent Moanzy heeft de hele wereld over gereisd en overal gespeeld, maar Leiden blijft zijn basis. Zijn stijl is een mix van R&B, Melodic Trap & Lo-fi Soul.

Suzanne Burdorf schrijft en zingt Nederlandstalige liedjes over haar angsten en grote liefdes. Essentiële thema’s in haar oeuvre zijn sokken, de toekomst van de mensheid en die mysterieuze stang op de herenfiets. Suzanne dwarrelt vrolijk heen en weer tussen jazz en kleinkunst.

Al Stone is, anders dan de naam doet vermoeden, afkomstig uit het Franse deel van Zwitserland. Zijn hart heeft hij verpand aan de Leidse binnenstad, waar hij vaker te zien is met zijn bluesy rock. Vergezeld van zijn akoestische (slide) gitaar stapt hij ook gemakkelijk van dit genre over naar folk.

Plaatjes Vullen Gaatjes: Deze gezelligste bakfiets van de stad heeft menig Gaatje gevuld met Plaatjes tijdens de lockdown. Gelukkig mag het nu weer gewoon en kan er gedanst worden tijdens het winkelen. Want het is pas een feestje als zij met hun vinyl zijn geweestje, dus kijk vooral naar de DJ-bakfiets van Marieke Vos, Erik Olijerhoek en Pieter van der Geest uit. Met krakers van alle tijden en gevoel voor fun en nostalgie. Als er maar een groef in zit!

Cenk Altunbaş is CRAYONS. De uit Turkije afkomstige singer-songwriter verhuisde naar Groningen voor zijn masters’ degree en heeft inmiddels zijn hart verpand aan Leiden. Hij speelt en schrijft zijn eigen songs in het genre new indie/alt rock-pop.

Johnny Bruce Muller is singer-songwriter en gitarist en neemt de luisteraar mee met zijn catchy gitaarriffs en verhalende teksten. Al eerder was Johnny te zien in het Paardcafé, Paradiso Café, De Buurt en tijdens het Picknick Festival in van Der Werfpark. Zijn in Leiden opgenomen single ‘Don’t Spill Out The Words’ is nu te beluisteren op Spotify!

Taco Scheltens (zang en gitaar) en Pawel Moraczewski (saxofoon,zang) spelen een repertoire dat bestaat uit onder meer blues, country classics en reggae.

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart