Informizely customer feedback surveys

Restaurantreview La Diva

april 25, 2022

Je kunt wel altijd kijken naar wat hot & happening is, maar daarbij vergeet je soms de Leidse klassiekers. Want al meer dan 10 jaar eten we met enige regelmaat bij La Diva, op het Noordeinde.
Chef Frank en zijn team koken daar – wat ons betreft – de sterren van de hemel. Een van onze favoriete restaurants in Leiden.

Wat wij een van de leukste aspecten van La Diva vinden is dat je nooit van tevoren weet wat je er gaat eten. Jij kiest hoeveel gangen je wilt eten, Frank bepaalt wat je eet. Frank werkt namelijk met een marktmenu, wat betekent dat je áltijd met de seizoenen mee eet en het iedere keer weer een verrassing is wat er op het menu staat. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met dieetwensen, maar verder leg je je culinaire geluk in de handen van Frank en zijn team.

Dat wij blind op Frank’s culinare kunsten vertrouwen blijkt denk ik wel uit het feit dat wij ons trouwdiner hielden bij La Diva. Frank wilde het menu doorspreken maar ik vond dat als we áltijd door hem verrast worden, dat nu ook zo moest zijn. Waarmee ik voor het eerst een chef carte blanche gaf voor het belangrijkste diner van mijn leven. Dat we daar met heel veel plezier aan terug denken zegt denk ik ook wel genoeg.

Afgelopen maand waren we 7 jaar getrouwd en op onze trouwdag eten we nog steeds graag bij La Diva. Het werd voor ons een 6 gangen voorjaarsmenu vol heerlijke verrassingen. Frank’s vrouw staat in de bediening en weet al jaren dat wij graag met een glas bubbels beginnen. De cava bij La Diva is niet alleen lekker, maar ook qua prijs een aangename start van je diner. Ze hebben trouwens ook een te gekke alcoholvrije bubbel, op basis van thee.

Ons menu begon met een heerlijke amuse, gevolgd door twee kleine voorgerechten. Je kunt bij La Diva kiezen voor een wijnarrangement, als je graag wijnen drinkt die bij je gerechten passen. Halve glazen is daarbij ook mogelijk. Wil je zelf je wijn kiezen, dan is er volop keuze. De eerste asperges van het seizoen zaten in ons menu. Daarna een geweldige langoustine, krokant gebakken in kataifideeg met een cannelloni gevuld met rendang van spitskool en langoustinesaus

Daarna werd ons menu vervolgd met een heerlijk stukje lamsvlees met huisgemaakte jus. Dochterlief koos tot slot voor het zoete dessert, wij voor het kaasplankje. En áltijd wordt ons diner bij La Diva afgesloten met koffie en Frank’s huisgemaakte madeleines. De lekkerste van Leiden!

Echt, als je nog nooit bij La Diva hebt gegeten doe mij (en jezelf) een plezier en reserveer. Je gaat er geen spijt van krijgen! Hier lees je meer over La Diva.

Disclaimer; de rekening voor ons etentje bij La Diva hebben wij gewoon zelf betaald. En met plezier!

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart