Informizely customer feedback surveys

Kunst en cultuur in de binnenstad

september 6, 2022

Dat Leiden de stad van Rembrandt is weten we allemaal. Hij werd hier geboren en dat is op veel plekken in de stad nog steeds te zien. Het is zelfs mogelijk om jezelf te laten schetsen in de stijl van Rembrandt. Tijdens de rembrandtwandeling kom je langs de Lokhorststraat 16 waar je op de begane grond bij de ‘Young Rembrandt School’ naar binnenkijkt en je ziet de penseelstreken als vanzelf op het doek verschijnen. Echt heel tof! Heb je jezelf laten schetsen? Zoek naar de datum en tijd en download de schets de volgende dag!

Wist je dat één van de meest succesvolle hedendaagse kunstenaars Casper Faassen uit ook Leiden komt? Hij timmert al jaren aan de weg en menig Leidenaar heeft een prachtig kunstwerk van Casper aan de wand hangen. Om zijn 20 jarig jubileum als autonoom kunstenaar te vieren organiseert hij in samenwerking met Kunsthuis Leiden de expositie STILL. In het weekend van 23, 24 en 25 september vertelt Casper wat hem inspireert en motiveert in zijn werk.

Naast de lezing van Faassen is er dans in samenwerking met Chloé Albaret & Jorge Nozal en zang onder leiding van Emma Brown & Brian Fieldhouse. Beide avonden vinden plaats in de Hooglandse Kerk in Leiden waar Faassen met objecten, video installaties en fotografie een beeld geeft van zijn recente ontwikkeling.

In Kunsthuis Leiden hangt een selectie werken van de laatste jaren, waaronder ook recente schilderijen. Na het programma is er de mogelijkheid om de expositie op beide locaties te bekijken. Deze expositie is meer dan het bezoeken waard. En wil je nu zelf een werk van Casper of een andere kunstenaar aan je wand. Laat je dan bij Kunsthuis Leiden inspireren. Kopen hoeft niet gelijk, je kunt de kunst ook huren.

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart