Vintageroute

| Winkelroutes

Leiden is dé stad om echte vintage te kopen, of je nu op zoek bent naar een casual outfit of een unieke accessoire. In Leiden zijn er tal van vintagewinkels te vinden, elk met hun eigen unieke aanbod en sfeer. Veel van deze winkels zijn gelegen in de historische binnenstad, waardoor een bezoek aan een vintage winkel een perfecte combinatie vormt met een wandeling door de charmante straten en stegen van Leiden. Met deze winkelroute kom je langs de meest bijzondere en leuke vintagewinkels die onze stad te bieden heeft. Leuk om een cadeautje te kopen, of natuurlijk om je eigen outfit helemaal samen te stellen!


 1. Olive Oyl’s Rusty Zipper (Pieterskerk-Choorsteeg 30)
  We beginnen onze vintageroute in één van de leukste stegen van de Leidse binnenstad. Olive Oyl’s Rusty zipper heeft als motto “Liefde voor used fashion” en is een super leuke winkel gevestigd in de Pieterskerk-Choorsteeg. Olive Oyl’s Rusty Zipper is een winkel met pre-loved vintage, en richt zich op eigentijdse, schone, zo goed als nieuwe dames- en kinderkleding. Naast kleding verkoopt Olive in de “Rusty Zipper” ook mooie sieraden, schoenen en tassen.
 2. ReJoes (Breestraat 151)
  We vervolgen onze route naar de altijd gezellige Breestraat. Hier vinden we ReJoes, een leuke ruime tweedehands- en vintagewinkel met voor ieder wat wils, ook voor kinderen. In de winkel verkopen ze een uniek eigen aanbod met veel retro kleding en er staat altijd een enthousiast team klaar om jou van advies te voorzien. Rejoes is een must-visit voor de liefhebbers van vintage mode en duurzaam winkelen.
 3. Hartendief (Breestraat 171)
  Als we vervolgens verder over de Breestraat lopen, komen we Hartendief tegen. Als je van tweedehands en vintage houdt, een fijn deuntje op de achtergrond, dan moet je hier zeker eens een kijkje nemen. Een winkel vol met “Kleding met ervaring”. Je kunt duidelijke merken dat de winkel met veel liefde is ingericht en de items met zorg zijn geselecteerd. Kortom je vindt hier tweedehandskleding van de mooiste merken. Eerst ruimte creëren in je te volle kledingkast? Dan is het zeker de moeite waard om eens binnen te lopen en te vragen of je jouw kleding kan verkopen!
 4. VNTG (Breestraat 142)
  Ben jij iemand die kleding zoekt wat stijlvol, comfortabel en vintage is? Loop dan zeker deze winkel niet voorbij! VNTG is een prachtige grote winkel gevestigd op de Breestraat, waar genoeg plek is om jouw vintage schatten te vinden. VNTG zet vol in op duurzaamheid zonder dat je daarvoor hoeft in te leveren op stijl, comfort of prijs. Naast kleding verkopen ze bij VNTG ook leuke originele producten en accessoires. Zeker een bezoek waard!
 5. Vooraf en Toe (Botermarkt 8)
  We vervolgen onze route, door de prachtige Leidse binnenstad naar de Botermarkt. Hier bevindt zich Eet- drink- en kunstlokaal Vooraf en Toe, de gezelligste huiskamer van Leiden. Vooraf en Toe is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Leiden. Je kunt hier genieten van een heerlijke lunch met een vers sapje of een lekkere kop koffie. Je kunt aanschuiven op het terras aan het water of aan één van de knusse tafeltjes binnen.
 6. Boutique van Gendt (Burgsteeg 8)
  In de Burgsteeg is Boutique van Gendt gevestigd. De kleine boetiek is gevuld met prachtige kleding en unieke items die je niet snel ergens anders in Leiden tegen zult komen. Je vindt er mooie vintage items, sieraden en een prachtige collectie zonnebrillen van merken als Balenciaga, Ray-Ban en Christian Dior. Het is het zeker waard om deze winkel binnen te lopen want het is altijd weer een verassing wat je deze keer zult vinden.
 7. Stuk voor Stuk Vintage (Haarlemmerstraat 191)
  In de Haarlemmerstraat vinden we één van de nieuwste aanwinsten van de Leidse binnenstad. Stuk voor Stuk Vintage is een nieuwe vintage winkel, met een ruim assortiment met unieke en betaalbare pronkstukken van onder ander Ralph Lauren en streetwear merken. In de sfeervolle winkel proberen ze je duidelijk te inspireren om meer tweedehands kledingstukken aan je garderobe toe te voegen. Op deze manier ben je verzekerd bent van een origineel item, en draag je bij aan een duurzamere wereld.
 8. Reshare Store Leiden (Haarlemmerstraat 184)
  Op een steenworp afstand vinden we een andere nieuwe aanwinst voor de Leidse binnenstad. Reshare Store Leiden opende onlangs ook haar deuren in de Haarlemmerstraat. De ReShare Store Leiden is een frisse, eigentijdse tweedehands- en vintage kledingwinkel, met maatschappelijk doel. De Reshare Store Leiden is overzichtelijk, fris en modern ingericht. In de winkel vind je mooie, kwalitatieve tweedehands- én vintage kleding, accessoires en schoenen voor een sociale prijs.