fbpx

Kinderroute

| Winkelroutes

Ga gezellig met je kinderen de binnenstad in met deze kinderroute!

We beginnen de kinderroute bij Oerlemans Kinderschoenen. Al drie generaties lang verkoopt de familie Oerlemans schoenen en al meer dan 25 jaar is Oerlemans gespecialiseerd in kinderschoenen. De schoenmaten van Oerlemans gaan van de kleinste slofjes (maat 16) tot en met maat 46, in alle breedtes, kleuren en materialen.

Vervolgens gaan we door naar Jut & Juul, een leuke baby- en kinderwinkel op de Nieuwe Rijn vol met kraamcadeaus, kinderkameraccessoires, muziekdozen, lakens, dekentjes, posters, badcapes, verzorgingsproducten, lieve knuffels en bijzonder speelgoed van merken die je niet overal tegenkomt. Criteria zijn: goede kwaliteit, duurzaam, geen kinderhandjes mogen er aan te pas komen, goede arbeidsomstandigheden, verantwoord, duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd en hip en trendy. Items die het momenteel goed doen zijn bijvoorbeeld de schattige maillots met bretels van het merk Silly SIlas, de romper met een knoop aan de onderkant, oftewel de kimono gown van het merk Susukoshi, maar verder ook boekjes, puzzels en bijtspeeltjes.

Haal vervolgens een lekkere koffie to go met wat lekkers bij Kleine Planeet, aan de overkant op de Botermarkt. Kleine Planeet bestaat uit 2 delen: een winkel en een café. In de winkel vind je speelgoed voor kinderen, knuffels, mobieltjes voor boven de wieg, maar ook verzorgingsproducten, servies, flessen, kinderkleding en draagdoeken. In het horecadeel kon je heerlijke koffies, taartjes en lunches bestellen. Vaak ook vegan. Nu is er take away waar je terecht kunt voor brunch, high tea (ook voor kinderen), lekkere ontbijtjes, lunches, poke bowls en nog veel meer. Het winkeldeel staat vol met leuk speelgoed.

Steek de Breestraat over en loop naar de Pieterskerk-Choorsteeg. Daar vind je Mama Nova, een winkel voor – de naam zegt het al – nieuwe moeders. Je vindt er producten die bewust, duurzaam en van eerlijke oorsprong zij voor kinderen tot twee jaar. Zoals kleding en dekentjes van natuurlijke materialen, slaapzakjes, speentjes, bijtringen, speelgoed, babyborstel, kettingen en armbanden van barnsteen die bij tandpijn kunnen helpen en hydrofiele luiers. Ook vind je er draagdoeken, want de eigenaresse is zelf draagconsulente. En natuurlijk mag je er als nieuwe moeder even uitpuffen.

Loop richting het Rapenburg voor een stop bij Silvester. Dit is niet zomaar een kinderboekhandel aan de mooiste gracht van de stad. Silvester heeft een uitgebreid assortiment kinderboeken, zo’n 4000 titels op voorraad, voor alle leeftijden.  Ook leuke kaartjes, posters, spelletjes, kleurtjes en zelfs vertelkastjes die met een heel mooi woord ‘kamishibai’ heten. Bovendien wordt er op zaterdag vaak iets leuks georganiseerd in het Verteltheater van de winkel, als het weer mag natuurlijk!