Burgsteegroute

| Winkelroutes

Loop eens langs de leuke zaakjes in de Burgsteeg.

Laten we beginnen bij Boutique van Gendt, een schattige boutique met mooie nieuwe en vintage items. Moeder en dochter runnen de winkel die volstaat met vintage en nieuw. Merken die je tegenkomt zijn ByDanie, vintage zonnebrillen (voor als de zon ooit weer gaat schijnen) van exclusieve merken zoals Ray Ban, Balenciaga en Christian Dior, bijzondere hairclips van Ruby Jolie, vintage Levi’s, regenjassen van Rains en unieke sieraden uit de seventies en eighties. Yeah baby! En ook hoeden, schoenen en leuke accessoires voor in huis.  Gewoon zo’n winkel waar je even naar binnen moet en waar je altijd wel iets leuks tegenkomt.

Op Burgsteeg 4 vind je de kledingwinkel KOSi. Als je van fashion, schoenen en accessoires houdt, stap dan eens binnen bij KOSi in de Burgsteeg. In deze leuke boetiek vind je altijd de laatste modetrends. Het assortiment van KOSi bestaat vooral uit Deense en Nederlandse merken zoals Dw\\rs, Nunoobags, &CoWomen en Studio Amaya. Naast de collectie wordt de winkel wekelijks aangevuld met leuke en vooral betaalbare items. Door het diverse aanbod en het altijd persoonlijk advies is shoppen bij KOSi een beleving voor jong en oud!

En loop tot slot even binnen bij Pluum. Een winkel vol leuke spullen voor je huis. Eigenaresse Nathalie van der Veer vertelt: “Je vindt hier alles wat ik leuk vind. Als mensen vragen wat voor een winkel Pluum is, zeg ik altijd: gewoon een leuke winkel. We verkopen woonaccessoires, kinderspeelgoed en kraamcadeaus, stationary en planten. Een beetje van alles, maar geen kleding.” Je ziet bijvoorbeeld kussens, tafeltjes, kommen, gelukzakjes, pennen, schriften, kandelaars, bekers, servetten, manden, zakken, plaids, kaarsen, glazen potten, kruiden en lantaarns. En heel veel kaarten. De planten staan achterin de winkel opgesteld in de patio. Nathalie: “Ik houd van stoer, simpel en een tikje hip. Het is een beetje Scandinavisch.”