Katie Cruel

Wanneer

zaterdag 16 maart, 2024 20:30

Prijzen

Regulier €18.5
Mindervaliden €18.5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €14.5
Studenten €14.5

Katie Cruel

Concept & creatie: LENZ
Spel & live muziek: Gerardjan Rijnders, Marit Hooijschuur & Erasmus Mackenna
Regie: Erasmus Mackenna
Tekst: Roel Pronk 

Hoe houd je hoop in een afstervende wereld? 


Katie Cruel is een tekstuele en muzikale voorstelling die zich afspeelt in het dystopische universum van collectief LENZ. De voorstelling onderzoekt de driehoeksverhouding tussen slachtoffer, dader en toeschouwer, geïnspireerd door Schotse ‘murder ballads’.

Katie, een ongedocumenteerde jonge metalmuzikant, onlangs in de stad aangekomen, leeft om te overleven. Ondanks dat ze is gevlucht uit de conservatieve plattelandsgemeenschap waar ze opgroeide, blijven jeugdtrauma’s haar achtervolgen. 
Midden in de nacht, na een van haar optredens, spreekt een oudere man Katie aan op straat, in een steeg tussen de verlate kantoorpanden. Hun onverwachte ontmoeting, nachtelijke gesprekken en zijn poging om Katie te helpen, leggen de kloven tussen generaties, genders en klassen bloot. Uiteindelijk komt Katie tot het besef dat extreme acties de enige uitweg zijn om een leven op te bouwen in de uitzichtloze wereld van nu.
Met gebruik van live drone en Schotse folk muziek maakt LENZ met Katie Cruel een ruig, eenzaam en teder portret van een jonge vrouw getekend door trauma, op zoek naar hoop en bereid om tot het uiterste te gaan.

Recensies
“De essentie van wat LENZ wil vertellen is ontegenzeggelijk van nu.”
Het Parool

“Een duister universum waarin de geestestoestand van het op drift geraakte titelpersonage tastbaar wordt.”
Theaterkrant
 
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie