fbpx
Two Tales – Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. RIDCC

Wanneer

zaterdag 13 mei, 2023 20:15

Two Tales – Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. RIDCC

In Two Tales vertellen jonge opkomende dansmakers indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. Choreografenduo Danae & Dionysios (Free at Last) en choreograaf Erika Maria Silgoner (The Mourning) zijn beide winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC).

Free at last

Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. Free at last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

The Mourning

Het dansstuk The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het publiek van het begin tot het verrassende eind vast te houden.

Erika Silgoner is oprichter van Esklan Art’s Factory, een innovatief, jong Italiaans gezelschap dat wereldwijd voorstellingen geeft. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

*Bij deze voorstelling zit een inleiding. Wil je hier heen? Dit kun je aangeven in stap 4 van het bestelproces.