fbpx
Sjostakovitsj, Britten, Schubert – Brodsky Quartet

Wanneer

zaterdag 25 februari, 2023 20:15

Sjostakovitsj, Britten, Schubert – Brodsky Quartet

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

Het Brodsky Quartet viert hun 50e verjaardag! Daarvoor hebben ze een interessant tweeluik samengesteld met op het oog vergelijkbare programma’s van dezelfde componisten. Maar als je luistert hoor je een totaal ander perspectief en een volkomen andere sfeer. De concerten zijn los van elkaar te boeken, maar voor de complete ervaring boekt u ook het andere concert op zaterdag 12 november 2022.

Brodsky Quartet

Het Brodsky Quartet behoort al vijftig jaar tot de buitencategorie van de strijkkwartetten. Met een geheel eigen signatuur spelen ze het ‘ijzeren repertoire’. Tegelijkertijd organiseren ze unieke projecten en spelen ze met dezelfde drive popmuziek met Björk, Sting, Paul McCartney en Elvis Costello.

 
Sjostakovitsj, Schubert en Britten

Drie totaal verschillende componisten, die toch op elkaar aansluiten. De onderhuidse spanning van Sjostakovitsj, de pijn en de zonneschijn die bij Schubert altijd zo dicht bij elkaar liggen en de wrange oorlogsobservaties van pacifist Britten die met dit tweede kwartet in 1945 een ode aan Purcell schreef, maar daarbij de verwoestingen van de oorlog steeds voelbaar maakt. Ze zijn zo verschillend, maar passen naadloos op elkaar.

Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 7 in fis op. 108 | Britten Strijkkwartet nr. 3 in G op. 94 ‘La Serenissima’ | Schubert Strijkkwartet nr. 13 in d D 810 ‘Der Tod und das Mädchen’

Brodsky Quartet