Lezing, Er is leven na de groei

Wanneer

vrijdag 29 september, 2023 Van 20:00 - 22:00

Lezing, Er is leven na de groei

|

Van kwantitatieve groei naar kwalitatieve groei en leven binnen de grenzen van de aarde. Econoom Paul Schenderling schreef in samenwerking met twaalf wetenschappers uit diverse disciplines het boek Er is leven na de groei. Hij toont aan de hand van concrete verbetervoorstellen aan hoe dit kan.

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert, schrijft en spreekt over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Paul is oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland, een netwerk van deskundigen uit 11 verschillende politieke partijen. Namens deze denktank schreef hij in 2022 het boek Er is leven na de groei. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat concreet laat zien hoe dit kan.
In zijn lezingen bespreekt Paul wat er nodig is om rechtvaardig te handelen binnen onze economie. Hij legt op een heldere manier uit hoe onze huidige economie werkt. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt hij mensen vervolgens mee naar een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft, terwijl mensen gelukkiger zijn geworden en de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact is gebleven. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waardengedreven, sociaal en realistisch.
Paul maakt altijd veel ruimte voor vragen en interactie. Vaak willen mensen weten welke maatregelen er nodig zijn om het nieuwe verhaal voor Nederland te realiseren. Daarbij komt het van pas dat hij ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring heeft en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau.
Na de pauze begeleidt journalist Maarten Baanders het gesprek tussen de spreker en het publiek.

Entree: € 10 – studenten € 7,50

Reserveren en betalen

Toevoegen aan kalender