fbpx
Ghost Box (12+)

Wanneer

woensdag 13 maart, 2024 20:30

Prijzen

Regulier €19
Mindervaliden €19
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €14.5
Studenten €14.5

Ghost Box (12+)

Concept en regie: Duda Paiva
Muziek en video: Wilco Alkema
Spel: Josse Vessies en Yordana Rodriguez
 Wat als je de mogelijkheid had om alles aan jezelf te veranderen, perfectie te bereiken, of zelfs onsterfelijk te worden? Zou je die kans grijpen, zelfs als dat zou betekenen dat je alles zou moeten opgeven wat je menselijk maakt?

In Ghost Box word je meegenomen naar een mogelijke toekomstige wereld, waar het mens-zijn tot in detail wordt onderzocht. Hier wordt de mens niet op natuurlijke wijze geboren, maar ontworpen door een futuristisch systeem dat de perfecte neo-mens creëert: eeuwig jong, oneindig gemodificeerd en met kunstmatig gegenereerde gevoelens, zoals geluk, mislukking en vrijheid.

Ghost Box laat je als het ware bladeren door een manga met een dystopisch verhaal dat de prijs van ons bestaan weerspiegelt. Gebruikmakend van elementen van horror en poëzie, die het bloed doen stollen in de aderen van Paiva’s unieke schuimrubberen sculpturen. Een unieke combinatie van moderne dans en geavanceerde technologie. 

In deze voorstelling maakt Duda Paiva Company gebruik van dat ene venster naar de wereld dat de bezoeker altijd bij de hand heeft: de mobiele telefoon. Samen met gamedeveloper en theatermaker Charlie Duran en Exp Inc. wordt een app ontwikkeld waarmee het publiek op een plezierige, nieuwe manier interventies kan uitvoeren tijdens de voorstelling. Ghost Box biedt een boeiende blik op de toekomst van menselijke interactie en de rol van technologie in het vormgeven van ons bestaan.