Paradise Circus Now (Work in Progress)

Wanneer

vrijdag 12 april, 2024 19:00

Prijzen

Regulier €5
Mindervaliden €5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €5
Studenten €5

Paradise Circus Now (Work in Progress)

Regie: Hendrik Aerts
Performers: Eveline Baçe, Joshua van Aken, Lizzy Staal, Olivier Kriek, Sally Jabour, Sara van den Brink, Sofia Norman
Tekst: Maxine Palit de Jongh
Dramaturgie: Ricarda Franzen
Choreografie: Manuel Paolini
Compositie en vocal coaching: Hélène Vrijdag, Timo Tembuyser / Geluidsontwerp: Joren Bongaerts (stage)

“Ik faal, ik val, ik sta weer op.” Ook zachtheid vereist training en lenigheid. Hoe geef je dat vorm als je onderweg gedwongen verhard bent geraakt?

In Paradise Circus Now zien we zeven vluchtende personages dwalend in een woestijn. Opgejaagd door een verleden dat ze achtervolgt. De laatste die zich aansluit bij de groep is een jonge vrouw die naar Nederland is gevlucht, weg van geweld. Als een nieuwe en eigenzinnige familie trekken ze rond, in een voorstelling waarin gezongen, gedanst, gesproken en gespeeld wordt. Met hun torenhoge ambities gaan ze gegarandeerd vallen, maar ze zijn lenig. Ze slaan het stof van zich af en trekken verder van stad naar stad.
Paradise Circus Now is een poëtische, scherpe en onvoorspelbare show vol verbeelding, in een arena die ruimte biedt aan strijdbare powersongs en gefluisterde balanceeracts. Steeds opnieuw die arena betreden is een sprong in het diepe, waarbij het publiek soms als vangnet dient.

Paradise Circus Now wordt gecreëerd tijdens 8 verschillende residenties in theater- en productiehuizen door heel Nederland. Elke residentieweek wordt afgesloten met een ‘open studio’, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om diep in de arena te duiken en nieuwe scènes te beleven die in de dagen ervoor zijn ontstaan. Regisseur Hendrik Aerts werkt voor deze productie samen met een breed artistiek team en met zeven aanstormende performers, die allemaal nieuwsgierig zijn naar de synergie van verschillende kunstdisciplines en werken in co-creatie. Met een nieuwe tekst van Maxine Palit de Jongh.

De voorstelling wordt in verschillende talen gesproken en is voorzien van boventitels. Language no problem.