Jungle The Future

Wanneer

vrijdag 29 september, 2023 20:30

Prijzen

Regulier €19
Mindervaliden €19
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €14.5
Studenten €14.5

Jungle The Future

Concept, choreografie & performance: K&A (Karla Isidorou & Alexandra Bellon) 
Muziek compositie & uitvoering: Alexandra Bellon & Viva Sanchez Reinoso Morand 

Deze bewegingstheater voorstelling traceert de migratie van twee wilde dieren: de zebrA en de sharK. Ze komen aan in het hart van een metropool, te midden van grijze gebouwen, overvolle straten, verkeerssignalen en wachtrijen. Migratie, dakloosheid, eenzaamheid en isolatie; is dit de werkelijkheid van de grote steden? Ze proberen zich aan te passen en wagen zich aan de menselijke gewoontes: na het drijven, klapperen met vinnen, galopperen, draven en rollen, springen ze totdat ze kunnen staan, lopen en rennen. Ze worden steeds menselijker: eten peuken, galopperen op rolschaatsen, worden high van zand en dronken van zout. De schandalige droom van deze dieren schijnt door in hun acties: integreren in de menselijke samenleving.  

Wat gebeurt er als deze dieren te menselijk worden? Wat zijn de nieuwe machtsverhoudingen tussen dier en mens? BORDERS, ORDERS, OTHERS. 
In deze voorstelling zonder woorden zijn de lichamen van de twee performers en de origineel gecomponeerde muziek de leidraad. Met granulaire percussieve geluiden, sferische motieven en groovy akkoorden traceert de muzikale compositie de migratie van twee wilde dieren. Het dierlijke en het menselijke, het stedelijke en de wildernis dagen elkaar uit. Ben je klaar voor de JUNGLE? Ben je klaar voor de FUTURE? 

Over de makers
K&A is een multidisciplinair kunstenaarsduo gevormd door Karla Isidorou (NL/GR) & Alexandra Bellon (FR/CH). In hun werk komen hun verschillende achtergrond-disciplines en hun complexe culturele roots samen. Karla Isidorou heeft een achtergrond in theater en beeldende kunst, Alexandra Bellon is een percussionist en componist die ook actief is als performer in dans en theater. Samen bouwen ze projecten en concepten die voortkomen uit lange periodes van onderzoek. Torrent boeken, grillige beelden, deserterende geschriften, performatieve handelingen, onvoorspelbare geluiden, poëtische en sociaal-politieke contexten komen samen om een complexe filosofische omgeving te creëren waarin het statement dat bij elk project hoort wordt gevormd. Projecten van K&A starten bij een intuïtieve noodzaak en een tendens om zich buiten de gebaande paden te bewegen. Als makers vinden ze inspiratie in de sociaal-maatschappelijk-politieke actualiteit en een drijfveer in hun eigen honger naar andere vormen, technieken en methoden. Ze permitteren zich een enorme vrijheid van denken en werken zonder angst voor de confrontaties en dilemma’s die vaak samengaan met pluridisciplinaire samenwerkingen.

Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie