More human than human

Wanneer

vrijdag 05 april, 2024 17:00

Prijzen

Regulier €15
Mindervaliden €15
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €12
Studenten €12

More human than human

Regie: Marieke Heerema
Spel/dans:  Aleksej Ovsiannikov, Daniëlle Huyghe en Martijn Schrier
Muziek: Simeon van TongerenLet op:De locatie van deze voorstelling is KASERNE BLAU, GOOIMEERLAAN 25, LEIDEN
Na de voorstelling is is het mogelijk een workshop bij te wonen

THERE ARE 23 HOT ROBOTS IN YOUR AREA. 

Wat als we robots behandelen als zielloze machines?
In deze atmosferische voorstelling werken drie robots klanten af achter een deurtje. Wat is het effect voor ons als mensen, als we iets of iemand kunnen inkopen en kunnen gebruiken? Hier bevraagd WYF de komst van seksrobots en wat het betekent als we mensenlichamen reduceren tot objecten.

Wie is WYF
WYF is een collectief van kunstenaars die interdisciplinaire performances maakt. Onder artistieke leiding van Marieke Heerema maakt zij nachtmerries in pasteltinten over de vieze randjes van de samenleving. WYF onderzoekt de absurditeit van maatschappelijke vraagstukken en vertaald deze met een dosis donkere humor. WYF zoekt naar ongewone situaties en gehoorzaamt niet aan conventies. Ze grijpt terug naar de genialiteit van de fantasie van kinderen. Die zij niet primair bij kinderen zoekt maar als kunstenaar inzet om zo dieper te zakken in een oer mythische wereld. WYF raakt graag de weg kwijt tussen podiumkunst en beeldende kunst. Door middel van de voorstellingen die zij doet wil zij actuele onderwerpen kritisch bevragen zodat er nieuw licht schijnt op complexe thema’s.
Met dank aan Gemeente Utrecht, Stichting Janivo, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Fonds en VSB Fonds, Stichting Woudschoten, Gemeente Leiden

Let op:De locatie van deze voorstelling is Kaserne Blau, Gooimeerlaan 25 2317 JZ Leiden.

WORKSHOP NA VOORSTELLING
In de theatervoorstelling MORE HUMAN THAN HUMAN en bijbehorende workshop onderzoeken we samen met het publiek de grenzen van technologie en menselijke relaties in het licht van opkomende ontwikkelingen zoals seksrobotbordelen. Regisseur Marieke Heerema neemt je mee in haar zoektocht rondom de betekenis van technologiegebruik en de invloed ervan op menselijke relaties. De workshop eindigt met een muzikale opdracht, waarbij deelnemers gezamenlijk muziek maken met behulp van AI-technologie, geleid door muzikant Simeon van Tongeren. Dit leidt tot een unieke muzikale ervaring die de grenzen tussen menselijke creativiteit en AI-gestuurde innovatie verkent.

Duur
voorstelling 50min
workshop 45 min