Eerlijk is Eerlijk als het ware (6+)

Wanneer

zondag 19 november, 2023 15:00

Prijzen

Regulier €16.5
Mindervaliden €16.5
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €14.5
Studenten €14.5
€12.5

Eerlijk is Eerlijk als het ware (6+)

Concept & Spel: Marianne Kuijper en Job Raaijmakers
Regie:
Martin Hofstra

Een filosofische misdaadkomedie (6+) 

Het beroemde dievenduo Bonnie en Klaus is eindelijk gevangen. Waar ze eerst uitblonken in stelen, liegen en alles voor jezelf houden, moeten ze nu alles delen in hun cel: een bed, een stoel, een deur, een raampje, een wc pot. Hoewel ze nooit hebben geleerd om eerlijk te zijn, moeten ze het nu proberen: in ruil voor vrijheid… Gelukkig biedt een lief ratje ze hulp. Deze gevangenis is een emotionele rollercoaster voor de dieven die zoeken naar wie ze (willen) zijn. Kiezen ze voor elkaar of zichzelf? Wie liegt er het eerlijkst? Wie is er te vertrouwen? 

In Eerlijk is Eerlijk als het ware creëren Kuijper en Raaijmakers met thematiek uit Antigone (Sofokles) een nieuw verhaal voor 6+: streven naar eerlijkheid in een wereld waar het een kwestie van perspectief is; de ‘ware’ eerlijkheid bestaat niet. 

Recensies
Eerlijk is Eerlijk laat de kinderen gieren op het puntje van hun stoel.” Het Parool

Een zalige mix van slapstick, absurde dansjes, krankzinnige typetjes, snelle verkledingen voor de vele dubbelrollen en een stevige lading voor elk wat wils grappen”. De Theaterkrant (Keuze van de Criticus)