Dzambo Agusevi Orchestra

Wanneer

zondag 08 oktober, 2023 Van 15:00 - 17:30

Prijzen

€15

Dzambo Agusevi Orchestra

In de jaren 90 stootte de onstuimige Balkanbrass ineens wereldwijd door naar het grote publiek met bands als Fanfara Ciocarlia (Roemenië), Kocani Orkestar (Macedonië) en Boban Markovic Orkestar (Servië). De laatste jaren was het wat stil op dit front, maar sinds een paar jaar is er weer een orkest dat de pannen van het dak blaast, namelijk het Dzambo Agusevi Orchestra.

Bandleider Dzambo Agusev, bekend onder de naam Funky Tiger, begon op zijn elfde in het familie-orkest van zijn oom Koco, een legendarische trompettist. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en is dit orkest, sinds hun in 2020 verschenen plaat Brasses for the Masses, bezig aan een indrukwekkende internationale opmars, met onder anderen fantastische optredens op Roskilde Festival, en dichterbij, op de Music Meeting in 2022. Dat is ook niet zo raar want het is niet alleen maar opzwepende turbobras die gespeeld wordt. Hun muziek is een intelligente mix van Balkanbrass, jazz, Turkse elementen, funk, rock en zelfs af ertoe wat hiphop.

Dzambo Agusevi Orchestra is nu voor de tweede keer terug in Nederland, voor een eenmalig concert in Leiden. Dus mis het niet!